|

Vasluienii îndrãgostiti cãutã cadoul perfect, pe mãsura dragostei!

De Sfântul Valentin: trandafiri si inimioare

DARURI…Doamnele si domnisoarele din Vaslui vor fi rãsfãtate cu cadouri care mai de care mai frumoase, oferite de sotii sau iubitii lor, având în vedere cã mâine este Ziua Îndrãgostitilor. De la jucãrii de plus, la trandafiri sau buchete extravagante si pânã la bijuterii, vasluienii încearcã sã ofere cadouri care sã exprime cât mai bine sentimentele pentru sufletul lor pereche. Cu toate cã nu vor sã spunã cã se uitã la bani, vasluienii au în minte un buget, dar, din fericire, putin mai mare decât anul trecut. Bineînteles cã aceasta este o veste bunã si pentru vânzãtorii de flori si cadouri din oras. Acestia ne-au povestit cã, începând de ieri, au avut vânzãri aproape de trei ori mai mari fatã de celelalte zile, si si-ar dori ca în fiecare zi sã fie “Ziua Îndrãgostitilor”.

Mâine este cea mai asteptatã zi din an pentru miile de cupluri din Vaslui. Desi multi spun cã ar trebui sã sãrbãtorim doar Dragobetele pentru cã este o traditie din strãbuni, Ziua Îndrãgostitilor va aduce, si anul acesta, zâmbete pe chipurile vasluiencelor . Având în vedere cât de importantã este aceastã zi pentru partenerele lor de viatã, vasluienii au luat cu asalt magazinele de cadouri din oras. Evident, multi dintre ei nu prea erau hotãrâti ce s-ar potrivi cel mai bine pentru iubitele sau sotiile lor. Am surprins un tânãr care era la prima lui sesiune de cumpãrãturi pentru Sfântul Valentin, si, vizibil debusolat, Alex, care are doar 15 ani, nu stia ce sã cumpere. “E prima datã când cumpãr cadouri de Valentines Day si sincer nu stiu ce sã cumpãr. Sunt prea multe lucruri pe care le-as putea lua, dar e ciudat pentru cã sunt cu iubita mea de abia o lunã. Cred cã o sã îi iau un colier si un ursulet de plus mare, dar cred cã din Iasi pentru cã nu am gãsit ceva frumos prin oras. Sper sã îi placã surpriza, pentru cã si mie îmi place de ea”, ne-a povestit adolescentul. În acelasi magazin am gãsit si un bãrbat mai experimentat în ale cadourilor si am stat si cu el de vorbã. Acesta ne-a explicat putin care este secretul cadoului perfect, din punctul lui de vedere. “De 20 de ani cumpãr douã cadouri în fiecare an, unul pentru mine si unul pentru ea, numai cã ea le primeste pe amândouã, bineînteles. Ãsta e secretul în ceea ce priveste cadourile pentru femei. Anul ãsta, pentru cã nu mai suntem tineri, dacã întelegi, i-am cumpãrat sotiei un lãntisor de argint cu un medalion din aur, nu prea mare, dar frumos. Iar al doilea cadou o sã îl primeascã la sfârsitul sãptãmânii pentru cã o trimit la saunã. Ãsta este cadoul si pentru mine”, ne-a spus pe un ton jovial domnul.

Nu doar bãrbatii fug dupã cadouri!

Si domnisoarele sunt în febra cumpãrãturilor pentru iubitii lor. Câteva ne-au povestit cã trãim într-o epocã în care femeile sunt egale cu bãrbatii si acest lucru trebuie sa fie considerat normal. “Nu vãd de ce doar iubitii nostri trebuie sã meargã la cumpãrãturi, trebuie sã le oferim si noi un cadou. E normal si frumos asa”, ne-a povestit un grup de adolescente. Bineînteles cã vasluiencele cu câtiva ani de cãsnicie în spate ne-au spus o altã poveste. “De ce sã îi cumpãr sotului meu ceva, când eu în timpul anului stau acasã cu copiii, am grijã de casã, îl îmbrac, îl hrãnesc si mai merg si la muncã? Lunile astea trebuie sã aibã si ei mai multã grijã de noi, mãcãr atâta meritãm si noi”, ne-a povestit Marcela, 38 de ani.

Florãriile si magazinele de cadouri vor fi invadate astãzi!

Se anuntã o zi lungã si fructuoasã pentru vânzãtorii de flori si cadouri. Acestia ne-au povestit cã, dacã de ieri vasluienii au iesit la cumpãrãturi, acestia se asteaptã la si mai multi clienti în urmãtoarele zile.”Ca în fiecare an, ne-am adus mai multã marfã si sperãm sã vindem cât mai mult. Am adus inimioare de plus, rame foto, jucãrii de plus. Ne asteptãm la vânzãri de trei ori mai mari fatã de zilele trecute”, ne-a povestit un comerciant. Si florarii se asteaptã la vânzâri mari, în special pe ultima sutã de metri. “La cadouri merge si un buchet de flori sau, dacã nu ai idei, un trandafir poate sã însemne mult. Noi asteptãm pe toatã lumea sã vinã la noi, sã cumpere o floare si sã o dea în dar”, ne-a povestit o florãreasã. (Andrei Manolachi)