|

Vasluiul bate la portile ligii a 3-a

Sporting Vaslui îsi încearcã norocul la FRF

ÎNCERCARE… Fotbalul vasluian ar putea avea reprezentantã în Liga a III-a în sezonul viitor. Potrivit unor surse, Sporting Vaslui a depus o cerere la Federatia Românã de Fotbal, prin care solicitã un loc în esalonul al treilea al tãrii. Regulamentul FRF permite echipelor de juniori care participã în Liga Elitelor (cum este si cazul echipei vasluiene) sã promoveze direct în liga a III-a tocmai pentru a putea da continuitate jucãtorilor.

Pentru a evolua în Liga a III-a Sporting Vaslui are nevoie si de foarte mult noroc. Si asta deoarece echipele din Liga Elitelor se aflã abia pe locul patru în lista prioritãtilor FRF în vederea alcãtuirii esalonului al treilea. Pe primul loc sunt cluburile care în urmã cu o lunã au câstigat barajul de promovare. Acestea trebuie sã prezinte un buget care sã dovedeascã faptul cã pot face fatã rigorilor ligii a III-a. Pe locul doi sunt cluburile din Liga I care vor sã-si înfiinteze echipe satelit. Din seria Nord-Est, atât Botosaniul cât si Iasul si-au manifestat intentia de a avea echipe secunde. Pe locul trei sunt cluburile care la finalul sezonului trecut au retrogradat în campionatul judetean. Dacã vor mai fi locuri iar bugetul le va permite, acestea ar putea continua în liga a III-a. Abia la final, dupã rãspunsurile primite de cluburile mai sus mentionate, Federatia va stabili componenta Ligii a III-a si în functie de locurile rãmase libere, vor fi înscrise si echipele din Liga Elitelor care au solicitat acest lucru.

“Ar fi ceva extraordinar dacã Vasluiul ar avea echipã în Liga a III-a”

Contactat telefonic, presedintele clubului Sporting Vaslui, Cornel Cracea, a confirmat, printre rânduri, cererea depusã la FRF, precizând, totodatã, cã echipa sa are cel putin 12 pusti care ar face fatã jocului din liga a III-a. “Intentie ar fi pentru cã generatie ca asta de acum, de jucãtori foarte tineri si foarte talentati, adusi de prin tarã si care sã-i faci ai Vasluiului, prinzi foarte rar. Ar fi bine dacã li s-ar da o sansã. Alãturi de doi-trei seniori între ei, care sã fie exemple de urmat, nu speculanti si mercenari, si cu un antrenor pe bancã, asa cum spune la carte, eu cred cã s-ar putea face o treabã bunã. Copiii ãstia sunt vânati de foarte multe cluburi din tarã pentru cã au reusit sã atragã atentia prin rezultatele obtinute de-a lungul anilor. Însã eu i-am format de mici sã lupte pentru Vaslui. De exemplu, portarul Ionut Ailenei, care e de la Pascani, l-am adus la Vaslui când avea opt ani. Acum are 17. Are mai multi ani de viatã crescuti la Vaslui decât în orasul lui natal. La toti le-am spus cã sunt datori sã le facã o bucurie si oamenilor de aici. Pe urmã, evident, dacã vor confirma, vor pleca la echipe mai bune. Ãsta e mersul firesc al lucrurilor. Dar doi-trei ani au obligatia sã dea si ei ceva comunitãtii din Vaslui, pentru cã datoritã acestei comunitãti multi au ajuns sã joace pentru România si sã câstige titluri nationale. Cel putin 12 copii pe care îi am acum pot face fatã nivelului de divizia C. Ar fi o treabã extraordinarã dacã s-ar strânge rândurile si cu ajutorul pustilor talentati din judet, sã se formeze o echipã care sã ne reprezinte în liga a III-a”, ne-a declarat Cornel Cracea, presedintele clubului Sporting Vaslui.