|

VASLUIUL, ÎNTR-UN PICIOR (Rapid – FC Vaslui 3-0)

ECHIPÃ CÂRPITÃ… FC Vaslui joacã într-un picior, fiind nevoitã sã apeleze la serviciile unor jucãtori pe care suporterii îi credeau de mult “pensionati”. Vasluiul plãteste tribut unei greseli si mai are douã luni pânã va putea sã transfere jucãtori pe posturile deficitare. De partea cealaltã, Rapidul a jucat conform asteptãrilor demonstrând cã a avut cea mai inspiratã campanie de achizitii din aceastã varã, în primul rând prin aducerea lui Rãzvan Lucescu pe banca tehnicã. Vasluienii nu au avut nici noroc, la 1-0 pentru giulesteni au ratat douã ocazii mari, prin care puteau sã restabileascã egalitatea.

Primul meci a adus si prima înfrângere pentru elevii lui Hizo, care au fost cu gândul mai mult la meciul de marti din Liga Campionilor, decât la meciul cu Rapid. Cu Sânmãrtean trimis primul unsprezece, “Dulãul” a folosit cam cea mai bunã garniturã pe care o are la dispozitie. În ciuda faptului cã meciul s-a jucat în Regie, fãrã spectatori, “alb-visinii” au început în fortã meciul si au deschis scorul repede, în minutul 8, când, Deac a înscris din interiorul careului, dupã o recentrare, primitã de la Cassio, care scãpase din marcajul lui Cânu. A fost nevoie de golul rapidistilor, pentru ca “galben-verzii” sã iasã la joc, iar în minutul 12 Costin, înscrie, dar golul este anulat, mingea fiind deviatã de Papp, care se afla în ofsaid. Sase minute mai târziu, Cânu reia cu capul de la cinci metri, dar trimite peste poartã. Dupã ratãrile lui Papp (21) si Yero Bello (29), când trimite singur din opt metri pe lângã poartã, rapidistii reusesc sã înscrie din nou. Surdu a scãpat de sub marcajul lui Bãlace si l-a învins la coltul scurt pe Cerniauskas. Si cum ghinionul nu vine niciodatã singur, Vasluiul îl pierde pe Milanov (67), pe o gresealã copilãreascã, dupã ce l-a cãlcat Bozovic. La dezastrul Vasluiului a participat si centralul Hategan, care nu a acordat cel de-al doilea cartonas galben lui Alexa, dupã ce i-a aplicat un cot în figurã lui Adailton. Dacã la golul marcat de Costin, arbitrii au avut dreptate, la cea de a doua fazã, arãdeanul nu a avut curaj sã-l elimine pe Alexa. În finalul jocului, Cânu greseste copilãreste si le oferã un cadou rapidistilor, care marcheazã golul trei prin Herea. Dupã o partidã modestã, “galben-verzii” pierd fãrã drept de apel în fata unui Rapid, care a jucat un fotbal de calitate. Viorel Hizo trebuie sã gãseascã solutii pentru meciurile urmãtoare, mai ales pe benzi, acolo unde fundasii laterali nu sunt în cea mai bunã formã.

Hizo: “Am început jocul prost”

Viorel Hizo, antrenorul Vasluiului a rãmas suprins de jocul Rapidului si spune cã victoria giulestenilor e meritatã. Acesta crede cã echipa sa a început prost jocul primind douã goluri din faze fixe. “Am început jocul prost, am primit douã goluri din faze fixe, ceea ce nu ne caracterizeazã. Am avut multe ocazii, dar am întâlnit o echipã super pregãtitã, super motivatã, care a jucat senzational. Nici nu am cum sã fiu supãrat. Nu pot sã vorbesc despre arbitraj, nu pot sã comentez, a fost cea mai bunã brigadã din campionat. Ne-au surprins superb, au avut ocazii dupã ocazii”, a declarat Viorel Hizo.

“Este o victorie importantã”

Dupã victoria spectaculoasã în fata Vasluiului, antrenorul Rapidului Rãzvan Lucescu spune cã este o victorie importantã, obtinutã în fata unei contracandidate în lupta pentru titlu. “Este o victorie de început si extrem de importantã. Am început foarte bine, dupã gol ne-am relaxat putin, dar dupã ce am reusit golul doi, am controlat partida. Trebuie sã fim concentrati de fiecare datã când intrãm pe teren”, a declarat Rãzvan Lucescu. Fostul selectioner a vorbit si despre jocul “galben-verzilor” din Liga Campionilor. “Avem nevoie de performantã în cupele europene, o victorie a Vasluiului e de bun augur pentru fotbalul românesc, ne dã încredere, avem nevoie de puncte în situatia în care ne aflãm”, a adãugat Lucescu.