|

UPDATE: Ministrul Transporturilor a răzbit prin nămeți și va ajunge la Vaslui la ora 14.00

UPDATE! Consiliul Județean Vaslui a anunțat, în urmă cu puțin timp, că întalnirea programată cu ministrul Transporturilor de la ora 14.00 la sediul CJ Vaslui va avea loc. Se pare că ministrul Răzvan Cuc a reușit să ajungă în județ și evaluează, la această oră, situația drumurilor județene și naționale.

Conform unor surse neoficiale, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, nu a mai putut înainta de la Brăila spre Galați și Vaslui, astfel că a fost solicitată o autoșenilată, care l-a preluat pe ministru. Acesta va ajunge în Vaslui cu întârziere față de programul stabilit ieri, mai spun sursele noastre. La ora 14.00, acesta are programată o întâlnire cu conducerea CJ Vaslui, însă nu se știe dacă va ajunge la timp.

Surse din CJ Vaslui sustin ca multi dintre primarii de pe Valea Prutului dar si din alte zone ale judetului Vaslui nu vor putea ajunge la sedinta de la CJ, avand probleme atat cu drumurile cat si cu iluminatul si alte situatii speciale in sate. Nu se stie, la acest moment, daca Ministrul Transporturilor va reusi sa ajunga in Vaslui si la ce ora.


Situație de urgență între Crasna și Oltenești: autocar cu 34 de pasageri, blocat pe drumul european!

Un autocar cu 34 de pasageri din Republica Moldova nu mai poate înainte pe drumul european, din cauza căderilor de zăpadă, mai ales că nu s-a băgat niciun utilaj de deszăpezire în zonă. Șoferul autocarului spune că vine de la București și merge la Chișinău și nu prea are combustibil în mașină, plus că nu poate întoarce spre Crasna sau Vaslui, din cauza zăpezii foarte mari de pe carosabil.~n zona de nord a județului se circulă destul de bine. Spre Negrești, drumul este relativ curățat, deși zăpada este viscolită. Se circulă destul de bine și spre Rebricea, pe ambele sensuri, însă șoferii trebuie să fie foarte atenți în curbe. La Vulturești, primăria a scos un buldoexcavator și acționează pe drumul național, curățind carosabilul.  Reporterii VRN anunță că în aproprierea orașului Negrești, la Parpanița, drumul este aproape blocat, din cauza unui utilaj de deszapezire care a derapat și a rămas blocat într-un șanț.

Situația drumurilor județene: Pompierii nu pot intra în comuna Tanacu din cauza stării drumului
Ninsoarea face în continuare ravagii pe drumurile județene și naționale ce trec prin județul Vaslui. ~n momentul de față pompierii ISU Vaslui așteaptă utilajele de deszăpezire pentru a ajunge la un incendiu, în Tanacu. Aceeași situație o găsim pe raza drumului județean dintre Rafaila și Todirești,unde ambulanțelel nu pot ajunge în localități. “~ncercăm să rezolvăm problemele cât mai repede de pe raza drumurilo  naționale și județene. Starea drumurilor din județul Vaslui este următoarea: avem drumuri blocate de copaci ce au cazut din cauza greutății zăpezii adunate, DJ 244 este blocat, în zona Șuletea, de stâlpi căzuți pe carosabil iar zona localităților Tanacu și Rafaila pompierii și ambulanțele nu pot ajunge la cazuri speciale. Cât despre starea drumurilor naționale se circulă anevoios din cauza zăpezii apoase pe drumul de la Poienești, Sârbi-Banca și
Pribești Codăiești. Iar în momentul de față toată Valea Prutului a rămas fără curent” a declarat Ciprian Trifan, vicepreședintele CJ Vaslui.
“M-am trezit la trei dimineața și am crezut că mi-a intrat copacul în casă”

Momente de teroare pentru locatarii unor blocuri din zona cartierului 13 decembrie. Noaptea trecută, în jurul orei 3.00, aceștia au fost treziți de sunetul copacilor ce au cedat din cauza greutății zăpezii adunate. “M-am trezit la trei dimineața și am crezut că mi-a intrat copacul în casă. Am fugit repede la balcon să văd ca un copac a căzut milimetric lângă mașina vecinului meu.” ne-a povestit un locatar. Crengile și copacii căzuți au rupt zeci de cabluri de telefonie fixă și internet, iar zăpadă se adună în continuare pe cablurile de înaltă tensiune. Aceași poveste și în restul județului unde zeci de copaci au tăiat alimentarea cu curent electric a mai multor localități.

Vasluiul sub asediul zăpezii: mașini afectate de copacii căzuți, traficul în Albița este blocat! (POZE)

Situație de coșmar, vineri dimineață, în municipiul Vaslui. Foarte mulți șoferi și-au găsit mașinile acoperite de copaci și crengi rupte, după vântul care a viscolit zăpada, noaptea trecută. Nu se știu încă pagubele produse la mașini, pentru că mulți șoferi așteaptă mașinile Goscom să ridice crengile căzute. Pe strada Ștefan cel Mare, pe trotuare se văd bucăți mari de copaci smulse de vântul năpraznic. Mulți șoferi nici nu au scos mașinile din parcări, pentru că majoritatea au cauciucuri de vară, crezând că iarna a plecat. Stratul de zăpadă din oraș măsoară deja în jur de 20 de centimetri, iar afară continuă să ningă, deși afară este înregistrată, oficial, temperatura de 1 grad Celsius, însă din cauza vântului foarte mare temperatura resimțită este de minus 6 grade Celsius. Producătorii agricoli spun că recolta din acest an va fi extrem de afectată de ninsoare și de gerul care se anunță pentru noaptea de vineri spre sâmbătă.

Spre Huși-Albița e jale mare. Nu vă aventurați pe drumurile naționale, dacă nu aveți vreo urgență

Zeci de TIR-uri care se îndreptau spre Albița au fost trase în parcare, pentru că între Crasna și Huși se circulă pe un singur sens, nefiind aduse mașini de deszăpezire. Situația este gravă și pe drumurile județene, multe sate fiind blocate la această oră, zeci de drumuri județene fiind efectiv blocate de căderile de zăpadă. Șapte drumuri naționale, majoritatea din județul Vaslui, precum și porturile de la Marea Neagră erau închise, vineri dimineață, din cauza zăpezii și a viscolului, iar pe autostrada A1 s-a format polei, traficul fiind deviat, anunță Centrul Infotrafic. Traficul rutier a fost închis, vineri dimineață, și pe DN 15D Piatra Neamț-Roman, în prezent fiind blocate șapte drumuri naționale. De asemenea, circulația pe DN7 Sibiu – Râmnicu Vâlcea se desfășoară pe un singur sens, din cauza unui accident în care au fost implicate două autoturisme, în zonă formându-se coloane de mașini. Din cauza vremii, traficul rutier este întrerupt pe următoarele tronsoane de drumuri naționale:

- DN26 Vânători – Blăgești, în județele Galați și Vaslui;

- DN24D, în județul Galați, între intersecția cu DN26 (zona Tulucești) și limita cu județul Vaslui;

- DN24A Murgeni – Fălciu, în județul Vaslui ;

- DN24B Albița – Huși, județul Vaslui;

- DN2F Vlădia – Ivănești, în județul Vaslui;

- DN11A Podu Turcului – Bârlad, în județul Vaslui. Probleme pe acest drum sunt și pe raza județului Vrancea.

În județul Iași, este restricționată circulația autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone pe 28A Târgu Frumos – Pașcani, din cauza ninsorii viscolite.