|

Vesti bune pentru pãrinti, Scoala Alexandra Nechita suplimenteazã clasele a V-a

PLUS… Una dintre cele mai prestigioase scoli din municipiul Vaslui, Scoala generalã Alexandra Nechita, vine în întâmpinarea pãrintilor care-si înscriu copiii la clasa a V-a. Tinând cont de numãrul mare de cereri, pe lângã cele douã clase deja existente, conducerea unitãtii de învãtãmânt a decis înfiintarea unei noi clase pentru a putea astfel acoperi numãrul mare de solicitãri.

Pentru copii si pãrinti, Scoala generalã Alexandra Nechita din municipiul Vaslui vine cu o veste bunã. Si asta dupã ce conducerea institutiei de învãtãmânt a decis înfiintarea unei noi clase de a V-a, pentru a putea face astfel fatã numãrului mare de cereri venite din partea pãrintilor. Scoala va avea, începând cu noul an scolar ce stã sã înceapã, o nouã clasã la care, cel mai probabil, diriginte va fi profesorul Dyana Cruceanu, cea care s-a remarcat, de-a lungul timpului, cu rezultatele obtinute la olimpiadele de fizicã. De asemenea, nu trebuie uitate nici rezultatele obtinute de Alin Sava, elev al scolii Alexandra Nechita, cel care, anul trecut, a reusit sã obtinã medalia de argint la olimpiada nationalã de matematicã. Aceeasi unitate de învãtãmânt se poate lãuda si cu douã eleve care, anul trecut, au reusit sã obtinã media generalã 10, dupã patru ani de gimnaziu: Norina Stefania Alexandru si Miruna Teodora Turbatu.

Alin Sava, mândria scolii Alexandra Nechita si a judetului

Alin Sava este unul dintre elevii care fac cinste judetului Vaslui, datoritã rezultatelor foarte bune obtinute la olimpiadele scolare în fiecare an. Ultima sa reusitã, anul trecut, este medalia de argint câstigatã la Olimpiada Nationalã de Matematicã. Elevul a fost pregãtit de prof. Jitaru Constantin. Gratie numeroaselor sale calificãri la etapele nationale ale competitiilor la care a participat (în total patru – informaticã, matematicã, fizicã si chimie), Alin fost felicitat, la acea vreme, de prefectul Eduard-Andrei Popica si subprefectul Mircea Gologan. Pentru performantele sale, reprezentantul Guvernului în teritoriu i-a conferit o Diplomã de Excelentã. De asemenea, pe când era elev la Scoala “Alexandra Nechita”, acesta s-a calificat la sase discipline la faza nationalã a olimpiadelor scolare. “Pe viitor, îmi doresc sã urmez o carierã în IT. Voi face o facultate tot pe latura aceasta, fie în Bucuresti, fie în strãinãtate. Încã nu m-am hotãrât dacã voi rãmâne în tarã sau voi pleca. Mai am timp pânã atunci. Cheia succesului este dragostea pentru cunoastere, strânsa legãturã dintre elev si profesor si dorinta de a ajunge cât mai sus. Motto-ul dupã care îmi ghidez viata este cel olimpic «Citius, Altius, Fortius»”, declara adolescentul, în urmã cu doi ani, dupã absolvirea clasei a VIII-a.