spot_imgspot_img
15.6 C
Vaslui
28-mart.-2024

Vesti proaste pentru soferii vasluieni care transmit live în timp ce conduc, începând cu 12 octombrie

- Advertisement -

MARE ATENTIE LA VOLAN… Începând din aceastã sâmbãtã, intrã în vigoare interzicerea utilizãrii de cãtre soferi, în timp ce conduc, a telefonului mobil sau a oricãrui dispozitiv care poate face înregistrãri foto/video. Sancțiunea pentru nerespectarea legii este de la 6 la 8 puncte amendã (în prezent de la 870 de lei la 1160 lei) si 4 puncte penalizare. „Respectã legea! Ai timp de telefon dupã ce ai oprit roata! Urmeazã si alte noi reglementãri, asa cã stai aproape!”, este mesajul politistilor de la Rutierã. Prin noile reglementãri este interzisã ținerea în mânã sau folosirea cu mâinile în orice mod atât a telefonului mobil, cât si a oricãrui dispozitiv mobil prevãzut cu funcția de înregistrare ori redare text, foto sau video, de cãtre conducãtor, în timpul conducerii vehiculului aflat în miscare. Mai mult decât atât, în momentul în care conducãtorul unui autovehicul încalcã o regulã privind circulația vehiculelor în timp ce ține în mânã sau foloseste telefonul ori un alt dispozitiv mobil, va fi sancționat cu 4-5 puncte-amendã si suspendarea exercitãrii dreptului de a conduce pe o perioadã de 30 de zile. În plus, cei care preferã sã circule pe drumurile patriei cu biciclete sau trotinete electrice sunt la rândul lor vizati de aceste modificãri. Politia Românã a postat pe Facebook un mesaj care îi învatã pe soferi cum sã foloseascã navigatia dupã 12 octombrie, datã de la care intrã în vigoare noile prevederi care modificã legislatia rutierã.

Politia Românã a postat pe Facebook un mesaj care îi învatã pe soferi cum sã foloseascã navigatia dupã 12 octombrie, zi în care intrã în vigoare noile prevederi care modificã legislatia rutierã. Noile reglementãri aratã cã dupã aceastã datã se interzice tinerea în mânã sau folosirea cu mâinile în orice mod atât a telefonului mobil, cât si a oricãrui dispozitiv mobil prevãzut cu functia de înregistrare ori redare text, foto sau video. Numeroasele accidente produse din cauza neglijentei conducãtorilor auto care folosesc telefoanele mobile în timp ce se aflã în trafic i-au determinat pe politisti sã aplice sanctiuni mult mai aspre pentru a pune punct acestei situatii. Astfel, un sofer vasluian care circulã pe un drum public, dacã este prins cu ochii în smartphone sau orice alte dispozitive cu ajutorul cãrora se pot face fotografii sau înregistrãri audio/video trebuie sã se astepte la o amendã pe mãsurã, ba chiar poate rãmâne fãrã permis. Trebuie spus cã aceastã interdictie este valabilã pentru toate autovehiculele, chiar dacã acestea nu impun detinerea unui permis. Astfel, sunt obligati sã renunte la telefoanele mobile si cei care se deplaseazã cu ajutorul bicicletei, trotinetei electrice sau cãrutei. Dacã sunt prinsi manevrând dispozitive foto/video în timp ce conduc, acestia vor primi amenzi mai aspre decât în cazul autovehiculelor, cuprinse între 870 si 1160 de lei.

Mesajul Politiei Române pentru soferi: „Voi, la volan, nu puteti folosi telefonul, pasagerul din dreapta, da!”

În aceste conditii, Politia Românã a lansat un mesaj interesant, un gen de discutie prieteneascã între doi amici despre folosirea telefonului la volan. „La ultimele postãri despre interzicerea utilizãrii telefonului mobil când conduceti sau chiar tinerea în mânã al dispozitivului, majoritatea dintre voi ati înteles cã nu mai aveti voie sã folositi nici navigatia…

1. Uite, cã se poate! Cum?

Rãspuns: Suport telefon pentru masinã.

2. Pãi, nu am voie sã-l butonez!

Rãspuns: Sofer fiind, nu! Dar cel din dreapta, poate!

3. Si când sunt singur în masinã?

Rãspuns: Înainte de a pleca din parcare sau tragi pe dreapta”, este mesajul lãmuritor al politistilor.

Întrebare-întrebãtoare: când puteti folosi telefonul, oare?

În baza modificãrilor aduse Ordonantei Guvernamentale nr.11/2019 interdictia se aplicã doar în cazul în care vehiculele se aflã în miscare, ceea ce înseamnã cã participantii la trafic pot folosi telefoanele mobile atunci când stationeazã. Vor fi amendati, însã, cei care opresc la semafor pentru a manevra dispozitivele amintite mai sus. Acum, folosirea telefoanelor mobile în timpul conducerii masinii se sanctioneazã cu amenzi de pânã la 435 de lei si douã puncte de penalizare. Soferii pot folosi smartphone-ul în timpul conducerii masinii, dar cu conditia ca acesta sã fie prevãzut cu dispozitiv de tip „mâini libere”.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.