|

VIAŢĂ CURMATĂ DE DORUL SOŢULUI

O femeie din judeţ, măcinată de dorul faţă de soţul trecut în nefiinţă, a recurs la un gest şocant hotărâtă fiind să-şi urmeze bărbatul şi dincolo de moarte. De mai bine de o lună, femeia, în vârstă de 66 de ani, din localitatea Hudeşti, se tot plângea apropiaţilor că nu mai poate trăi fără soţul ei şi că vrea să îl urmeze. Din păcate, toate aceste gesturi nu au fost un semnal de alarmă destul de puternic pentru apropiaţi, care au pus totul pe seama doliului în care era femeia, sperând că durerea se va estompa în timp şi va putea trece peste decesul partenerului ei de viaţă. Din păcate, însă, nu a fost aşa, iar în noaptea de duminică spre luni, nemaisuportând durerea, femeia a decis să îşi ducă planul macabru la sfârşit. Aceasta s-a folosit de o eşarfă pe care o avea în casă, a improvizat un ştreang, pe care l-a agăţat de o grindă şi şi-a lăsat greutatea corpului să îi ducă planul la sfârşit.

Femeia a fost găsită după câteva ore de un vecin, care a dat-o imediat jos şi a apelat la serviciul 112. La faţa locului a ajuns un echipaj medical al Serviciului Judeţean de Ambulanţă din Dorohoi, însă personalul specializat nu a mai putut face nimic, în ciuda începerii manevrelor de resuscitare. Într-un final a fost constatat decesul, fiind anunţaţi şi poliţiştii, care au ajuns la locul faptei şi au demarat o anchetă.

Trupul femeii a fost preluat de medicii legişti, urmând a fi efectuată o autopsie, la solicitarea Poliţiei. „În cauză a fost deschis un dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de ucidere din culpă, urmând ca în funcţie de rezultatul autopsiei să se propună o soluţie procedurală”, a precizat Delia Nenişcu, purtător de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Botoşani.

Serie macabră în judeţ

Seria sumbră a sinuciderilor în judeţ pare să nu mai contenească. Poliţiştii şi medicii legişti au întâmpinat în ultima perioadă tot mai multe cazuri în care oamenii au decis să-şi pună capăt zilelor. Astfel, în urmă cu două luni, un bărbat, în vârstă de 43 de ani, din judeţul Botoşani a fost găsit mort în locuinţa sa, la două zile după ce şi-ar fi pus capăt vieţii. Tragedia a avut loc în comuna Păltiniş, acolo unde bărbatul locuia singur, după ce soţia şi una dintre fiice erau plecate în Anglia, iar cea de-a doua fiică plecase la bunicii din Ştefăneşti. …https://www.monitorulbt.ro/prima-pagina/2019/10/22/viata-curmata-de-dorul-sotului/