|

Victor, beizadeaua bulibasei din Murgeni, mester la falsificat documente, a ajuns dupã gratii!

MASCATII LA PALAT!

RÃZVRÃTITI….Desi are doar trei clase, fiul bulibasei a reusit sã falsifice acte de identitate, zeci de tigani cu cutite la brâu au stat în fata sediului Politiei din Murgeni pe durata audierilor!

PE BAROSÃNEALÃ…. Fiul bulibasei de Murgeni, Victor Ciobotaru Sandu, de numai 18 ani, a fost retinut ieri pentru 24 de ore de politistii din Murgeni, împreunã cu un tovarãs, Ionut Siminoc Siminoc, de 17 ani, pentru comiterea a sapte fapte penale. Cei doi au pus la punct o afacere teribilã cu acte false. Victor si-a achizitionat scule scumpe, de ultimã generatie, evident, tot cu acte false, si s-a apucat de falsificat documente, inclusiv acte de identitate. Politistii din Murgeni si din IPJ Vaslui au fãcut ieri perchezitii domiciliare la „Palatul” bulibasei Petrea Sandu, în urma unor plângeri depuse la IPJ Vaslui de toate firmele de telefonie mobilã din România, tepuite de fiul bulibasei, Victor Ciobotaru Sandu.

Zeci de politisti si jandarmi din cadrul IPJ Vaslui au descins ieri, la primele ore ale diminetii, la palatul bulibasei din Murgeni, Petrea Sandu. Fiul acestuia, Victor Ciobotaru Sandu, de 18 ani, si un alt minor din Murgeni, Ionut Siminoc Siminoc, de 17 ani, sunt bãnuiti cã au înselat toate companiile de telefonie mobilã din România (Orange, Vodafone, Telekom), achizitionând cu acte false zeci de telefoane de ultimã generatie (Samsung S7, S8, etc.), precum si alte firme de aparaturã electronicã, de unde au „cumpãrat” cu acte false, în rate, laptopuri, imprimante de ultimã generatie, televizoare LCD. Toate acestea au fost achizitionate pe firme care nu existã, fiind folosite adeverinte false, stampile false etc. Paguba produsã firmelor tepuite se ridicã la peste 30. 000 de lei. Când s-au apucat de perchezitionat, politistii au depistat la domiciliul bulibasei mai multã aparaturã (laptopuri si imprimante) de ultimã generatie, cu care Victor Ciobotaru Sandu si Ionut Siminoc Siminoc, tovarãsul lui minor, confectionau actele false. Desi au 3-4 clase primare, cei doi tineri, de 18 si 17 ani, s-au apucat de falsificat chiar si acte de identitate, fiind gãsite suficiente probe care dovedesc comiterea infractiunii de fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals, precum si a cinci fapte de înselãciune. Cei doi tineri vizati de ancheta politiei (Victor Ciobotaru Sandu si Ionut Siminoc Siminoc) au fost ridicati si dusi la audieri la sediul Politiei Murgeni. Pe toatã durata audierilor, ore întregi, în fata sediului Politiei Murgeni au stat zeci de rude ale celor doi presupusi infractori, unii dintre ei afisând ostentativ cutite la brâu, încercând sã intimideze, probabil, anchetatorii.

„Cele douã persoane au fost retinute si sunt cercetate sub aspectul sãvârsirii a cinci infractiuni de înselãciune, o infractiune de fals material în înscrisuri oficiale si uz de fals. Urmeazã sã fie prezentate la Parchetul de pe lângã Judecãtoria Bârlad, respectiv la Judecãtoria Bârlad, cu propunerea de luare a unei mãsuri preventive”, a precizat Silvia Manta, purtãtorul de cuvânt al IPJ Vaslui.