|

Victor Ponta este favoritul vasluienilor la prezidentiale (foto)

CAMPANIE În jur de 150 de vasluieni au participat, ieri, la o întâlnire electoralã, în prezenta presedintelui organizatiei municipale PSD, Adrian Tighici, a presedintelui CJ Vaslui si lider al organizatiei judetene PSD, Dumitru Buzatu, si a senatorului Doina Silistru. Sefii PSD au venit la o discutie cu alegãtorii vasluieni, asteptând din partea membrilor de partid si simpatizantilor pãreri despre ceea ce ar trebui sã facã Victor Ponta, premierul în functie si candidatul PSD la functia de presedinte al României. “Am dorit sã vã întâlnim, pentru cã am vrea sã stim ce credeti, cum ar trebui sã arate profilul viitorului presedinte al României, ce asteptãri aveti de la candidatul PSD, dl. Victor Ponta. Vã asteptãm cu sugestii, cu întrebãri”, a spus presedintele PSD municipal, Adrian Tighici.

“Îl cunoasteti pe premierul Victor Ponta, presedintele unui mare partid, PSD, care este si va rãmâne cel mai mare partid din România. Sunt doi ani de când premierul Ponta guverneazã tara, cu rezultate care se vãd. Candidatul nostru este singurul care poate da sens si directie României, dacã vrem sã construim o Românie puternicã, o Românie a tuturor românilor. Cunoastem cu totii de unde s-a plecat, de aceea premierul a trebuit sã ia mãsuri pe care le stiti. Peste 5,4 milioane de pensionari au beneficiat de pensii majorate, s-au creat peste 200 de mii de noi locuri de muncã, s-au deblocat spitalele închise în vechea guvernare si 15.000 de medici rezidenti si-au gãsit locuri de muncã în spitale. Economic, s-au luat mãsuri benefice pentru functionarea economiei, pentru cã economia trebuie sã producã. Este sansa noastrã, a tuturor românilor, dacã vrem o Românie puternicã trebuie ca Victor Ponta sã fie ales presedintele acestei tãri. Avem sansa de a finaliza ceea ce am început acum doi ani, când 7,4 milioane de români au dorit schimbarea, dar nu s-a reusit”, a spus Adrian Tighici. Acesta a mai adãugat cã, odatã ales ca presedinte al României, “Victor Ponta este garantul României Puternice, în care nu vor mai fi acele scandaluri interminabile”.

Dumitru Buzatu a cerut electoratului PSD sã fie vigilent

Senatorul Doina Silistru a vorbit despre salariile întregite de cãtre premierul Ponta, pentru cei cãrora vechea guvernare le-a ciuntit din venituri, în timp ce pensionarii si-au primit si ei banii înapoi. “Am vorbit cu medici rezidenti, care mi-au spus cã renta de 150 de euro stabilitã de Guvern îi ajutã foarte mult în activitatea lor, în timp ce 14.000 de profesori debutanti au primit salarii mai mari. Sunt zeci de mii de pensionari cãrora Guvernul le-a stabilit o amnistie si nu vor mai fi obligati sã plãteascã din pensii, pentru cã nu este greseala lor, la fel cum sunt si cei 35.000 de bugetari pentru care se va aplica amnistia fiscalã”, a spus senatorul Silistru. Intervenind, presedintele organizatiei municipale PSD a spus cã “motivul pentru care România a fost blocatã atâta timp a fost conflictul dintre premier si presedinte, de aceea avem nevoie de Victor Ponta ca presedinte care sã uneascã toti românii, nu sã dezbine, un factor de echilibru”. “Ne vom îndrepta cãtre turul II în alegerile prezidentiale. Eu vã rog sã convingem si pe ceilalti vasluieni cã Victor Ponta este presedintele de care România are nevoie. Multã lume este confuzã, sã nu ne înselãm. Multi nu pricep cum functioneazã acest sah electoral. Dl. Iohannis este candidat din partea PNL, pentru cã se urmãreste stergerea urmelor guvernãrii PDL, aceasta este miza acestor alegeri, de asta se vorbeste de noul partid PNL, în care au intrat si cei de la democrat-liberali. Este o nouã generatie de politicieni, care va schimba imaginea României în bine”, a spus Dumitru Buzatu, presedintele PSD Vaslui.