|

Victor Ponta vine în “judetul Chevron”!

ELECTORAL Premierul Victor Ponta va ajunge, luni, la Vaslui, pentru a se întâlni cu membrii si simpatizantii PSD, dar si cu autoritãtile locale si judetene. La ultima sa vizitã în judet, Ponta a fost huiduit copios de cãtre vasluienii care nu vor ca aceastã zonã sã se transforme într-un teren de încercare pentru americanii de la Chevron. De altfel, în ultimii doi ani, sefii PSD de la judet au semnat toate documentele cerute de Chevron, gigantul american dorind sã instaleze aici mii de sonde de exploatare a gazelor de sist, mai ales cã au peste 10.000 de hectare concesionate în tot judetul.

Desi nu existã informatii exacte despre vizita premierului si ceea ce va face prin judet, se spune cã Ponta va ajunge luni dupã-amiaza, cu coloana oficialã, la Bârlad, acolo unde se va întâlni cu primarul Constantin Constantinescu si deputatul Adrian Solomon. Cei doi îi vor prezenta liderului PSD realizãrile din ultimii ani în acest oras. Bineînteles, primarul Constantinescu va face tot posibilul pentru a-i spune premierului cã are nevoie de fonduri pentru soseaua de centurã a orasului, proiect care nu a gãsit nicio finalitate la niciunul dintre prim-ministrii care au trecut prin Bârlad în ultimii cinci ani. “La Bârlad, al doilea oras al judetului ca importantã, am dori sã ne ajutati cu soseaua de centurã, avem foarte multe solicitãri din partea cetãtenilor pentru acest obiectiv. Noi ne mândrim cu faptul cã suntem locuitorii cei mai putin nemultumiti din Moldova, pentru cã bârlãdenii înteleg foarte bine situatia actualã”, a afirmat Constantinescu, la ultima vizitã a premierului prin judet, acum sase luni. De atunci, nu s-a miscat nimic, desi atât Ponta, cât si Dragnea au dat din cap, aprobând cumva cererea primarului Bârladului. De la Bârlad, coloana premierului se va îndrepta spre Vaslui, pe drumul european 581. Ciudat este cã, auzind cã vine premierul prin judet, Umbrãrescu a trimis mai multe utilaje pe portiunea de drum dintre Bârlad si Vaslui, pe DE 581, asfaltând în mare grabã unele locuri în care asfaltul a cedat, în special în zona podurilor. Ca pe timpul lui Ceausescu, ar spune unii. În Vaslui, coloana premierului este asteptatã în jurul orei 17.00. Ponta ar urma sã inaugureze, alãturi de primarul Vasile Pavãl, Piata Centralã, dupã care se va deplasa la Spitalul Judetean de Urgentã, proiect modernizat cu fonduri de la Uniunea Europeanã, nu de la Guvern. Însã, fiind campanie electoralã merge sã te lauzi si cu un spital pentru care UE dã bani pentru a-l reface si dota la standarde europene… Conform unor informatii neoficiale, cãtre ora 18.00, premierul va ajunge si în Piata Civicã, în centrul orasului, acolo unde s-a montat deja o tribunã uriasã, în aer liber. Aici, va fi un miting electoral, de sustinere pentru liderul PSD, la care vor participa, cel mai sigur, peste 2-3.000 de oameni. “Va fi un veritabil miting electoral, la care Victor Ponta va spune vasluienilor ce vrea sã facã, odatã ce va ajunge presedintele tuturor românilor. Nu vreau sã facem un miting cu fanfarã, cu nu stiu ce muzicã, doar o întâlnire în care dl. Ponta sã spunã ce are de gând, ce propune românilor în mandatul sãu de presedinte al României”, a explicat Dumitru Buzatu, presedintele PSD Vaslui, cel care, alãturi de primarul Vasile Pavãl, se va ocupa de vizita premierului în capitala judetului. De la Vaslui, Ponta va pleca la Iasi, pentru a participa la manifestãrile prilejuite de sãrbãtoarea Sfintei Parascheva, de marti, 14 octombrie.

La ultima vizitã la Vaslui, Ponta a fost huiduit de cei care nu vor fracturarea hidraulicã

Zeci de vasluieni au protestat, în mai a.c., împotriva premierului Victor Ponta si a atitudinii sale fatã de compania americanã Chevron, în fata Centrului de Afaceri, acolo unde a avut loc sedinta BPJ al Partidului Social-Democrat. La finalul sedintei, liderii Miscãrii de Rezistentã de la Pungesti, dar si mai multi cetãteni din Vaslui, l-au asteptat pe Ponta, pentru a-i spune cã nu sunt de acord cu distrugerea mediului înconjurãtor, prin fracturarea hidraulicã. Oamenii l-au huiduit copios pe premier, pe Dumitru Buzatu, presedintele CJ Vaslui, dar si pe deputatul Adrian Solomon, pe care l-au acuzat cã a jurat cu mâna pe Biblie la manifestatia de la Bârlad, în urmã cu doi ani, când PSD Vaslui se declara împotriva exploatãrii gazelor de sist prin metoda fracturãrii hidraulice. “Victor Ponta, nu uita, România nu-i a ta!”, “Victor Ponta, ai trãdat România, pleacã din tarã!” sau “Vrem apã curatã, nu contaminatã!” – au strigat protestatarii anti-Chevron, minute în sir, înainte ca Ponta sã iasã din clãdire. Huiduit copios, prim-ministrul a iesit zâmbind din Centrul de Afaceri, în timp ce protestatarii strigau în cor “Demisia! Demisia!”. “Asta e galeria?”, a încercat sã glumeascã Ponta, dupã care s-a urcat în microbuzul cu care a venit de la Iasi. “Nu am nicio problemã cu protestele de aici. Mi-as dori ca judetul Vaslui sã aibã mai multe investitii private. Cred cã judetul trebuie sã-si rezolve problemele economice, prin cât mai multe investitii. Îi înteleg pe cei care protesteazã. Sã merg la Pungesti, ca sã ce? Acolo sunt oameni care protesteazã si nici mãcar nu sunt din Pungesti”, a spus, la finalul vizitei, premierul Ponta.