|

Victorie de 6 puncte

Poli Timisoara- HC Vaslui 34-36

IMBATABILI…HC Vaslui a reusit în acest weekend sã obtinã a doua victorie consecutivã în deplasare. Astfel, dupã ce în urmã cu douã runde s-au întors câstigãtori de pe terenul Stelei, elevii antrenati de Leonard Bibirig si Laurentiu Cozma si-au adjudecat cele trei puncte si în meciul cu Poli Timisoara, scorul la finalul celor 60 de minute fiind 36-34 pentru echipa vizitatoare.

Dupã un tur de campionat cu evolutii sinusoidale, HC Vaslui pare sã-si fi gãsit cadenta pe care fanii echipei o asteptau. Astfel, de la reluarea celei de-a doua pãrti a competitiei, cu exceptia confruntãrilor din Cupã, trupa antrenatã de Leonard Bibirig nu a cunoscut gustul înfrângerii. Dupã victoria din deplasare cu Steaua Bucuresti si remiza de acasã cu campiona en-titre, HCM Constanta, vasluienii au bifat un nou succes în deplasare, cu Politehnica Timisoara. Dupã o sãptãmânã premergãtoare partidei în care si-au studiat adversarii pânã în cele mai mici detalii, elevii antrenati de Leonard Bibirig si Luarentiu Cozma s-au prezentat în Sala Sporturilor din Timisoara cu un joc ireprosabil, evolutia scorului de pe tabela de marcaj fiind martorã în acest sens. În minutul sase al partidei vasluienii aveau deja un avans de patru goluri, scorul fiind 5-1. În minutul 22, Timisoara reuseste pentru prima si singura datã sã echilibreze situatia, egalând la 13. Un simplu foc de paie, pentru cã pânã la finalul primei reprize echipa oaspete predã câteva lectii de contraatac prin care reuseste sã se desprindã din nou pe tabelã. Scorul pauzei, 20-16 pentru HC Vaslui. Startul pãrtii a doua îi gãseste pe vasluieni si mai determinati iar dupã 6 minute de la reluarea jocului, ecartul creste la 7 goluri (24-17). Diferenta se mentine pânã în minutul 43, când gazdele încearcã revenirea. Reusesc sã anuleze o parte din goluri, apropiindu-se la doar 3 lungimi de Vaslui însã n-au mai putut împiedica înfrângerea, Vasluiul impunându-se la final cu scorul de 36-34. Pentru HC Vaslui au marcat M. Bujor 12, G. Bujor 6, Rosu 5, Soare 4, Hagiu 4, Tutu 3, S. Ignat 2.

Bibirig, multumit dupã victoria cu Timisoara

BUCUROS… HC Vaslui a câstigat usor la Timisoara, iar antrenorul Leonard Bibirig a fost multumit în totalitate de rezultat si de evolutia elevilor sãi.

Leonard Bibirig, antrenorul HC Vaslui, s-a arãtat încântat de evolutia echipei în partida de la Timisoara. “E un succes în fata unei echipe cu jucãtori foarte bine cotati si cu valori individuale. Stiam cã trec printr-o pasã mai putin reusitã, mai ales având în vedere demisia lui Stefan. Îmi pare rãu, cred cã ar fi trebuit sã aibã rãbdare cei din conducerea clubului si rezultatele ar fi venit. E un meci pe care l-am dominat de la un cap la altul, am avut si sapte goluri, dar pe final am tremurat si datoritã faptului cã ne-am precipitat si nu am mai fost la fel de lucizi cât am fost vreo 45 de minute. Consider cã cei care au jucat la Poli si acum fac parte din lotul Vasluiului si-au fãcut cu brio datoria”, a declarat Leonard Bibirig. De asemenea, tehnicianul Vasluiului sperã ca echipa sã continue seria rezultatelor bune din acest an. “Ne dorim pe viitor sã pãstrãm linia pe care am început-o în 2015. Sperãm sã prindem play-off-ul. Nu a fost Poli slabã, noi am jucat bine astãzi. Cred cã începutul de an nereusit a pus asupra jucãtorilor de la Poli o presiune foarte mare. Bineînețeles cã mai pot intra în play-off, pentru cã o victorie te poate urca sus”, a adãugat Bibirig.