|

VICTORIE DRAMATICÃ

FC Vaslui a urcat pe primul loc

EMOTII … FC Vaslui trãieste periculos în încercarea de a obtine primul trofeu din istorie. Asearã, “galben-verzii” au obtinut o victorie dramaticã, împotriva Pandurilor, echipã care a jucat extrem de motivatã pentru a obtine un rezultat pozitiv în fata Vasluiului. Wesley si compania nu au strãlucit, însã au obtinut ceea ce si-au propus, cele trei puncte puse în joc. Eroul echipei a fost de data aceasta, Paul Papp, cel care a înscris în ultimele minute ale jocului. FC Vaslui a urcat pe primul loc si asteaptã acum pasul gresit al celor de la CFR Cluj.

Echilibrul a fost cuvântul de ordine în primele 20 de minute ale partidei de la Târgu Jiu. Niciuna dintre cele douã echipe nereusind sã-si creeze mari ocazii de a înscrie, doar Wesley (18) a fost aproape, dar mingea trimisã de acesta a trecut putin pe lângã poarta lui Mingote. La prima ocazie de gol, Pandurii reusesc deschiderea scorului, Voiculet (22) scapã de Bello si înscrie cu capul din opt metri. Era 1-0 pentru gorjeni, iar reactia Vasluiului întârzia sã aparã. Doar Lucian Sânmãrtean a încercat sã-l surprindã pe Mingote din loviturã liberã, dar mingea a trecut pe lângã. În finalul primei pãrti, “galben-verzii” au atacat în valuri si puteau restabili egalitatea prin Papp, care a trimis pe spate, dar Mingote a respins cu un reflex de mare portar. Dupã pauzã, Inacio l-a scos pe Anderson si l-a trimis în teren pe N’Doye, însã la fel ca si în prima reprizã, dupã primirea golului, vasluienii nu reusesc sã-si creeze ocazii de a marca. Vine minutul 72, când Vasluiul primeste o loviturã de pedeapsã. dupã ce Cardoso se împiedicã în propriul careu si îl faulteazã prin imprudentã pe Bello, iar centralul Robert Dumitru acordã penalti. Gorjenii protesteazã, iar Grigoras vrea sã-si scoatã echipa de pe teren. Dupã douã minute revin pe teren, iar Wesley restabileste egalitatea, ajungând la 25 de goluri în campionat pentru FC Vaslui. Pandurii ies la atac si vor sã obtinã victoria, Alexandru Grigoras (82) scapã singur, iar Constantin îl faulteazã din pozitie de ultim apãrãtor. Primeste cartonas rosu, iar Vasluiul rãmâne în zece jucãtori. Chiar si asa, Sânmãrtean trimite în care, Temwanjera trimite pe spate, iar Papp aduce golul izbãvitor. La fel ca si la Târgu Mures, “galben-verzii” au trãit periculos, gazdele punând presiune pe poarta canadianului Borjan. FC Vaslui nu face o partidã extraordinarã, însã jucãtorii lui Inacio si-au atins scopul, acela de a învinge pe Pandurii, o echipã care l-a cum a jucat, a dat impresia cã se aflã si ea în lupta pentru câstigarea campionatului. În etapa viitoare, vasluienii primesc vizita Sportului, o echipã ca si retrogradatã în liga secundã.

Grigoras: “S-a dat penalty la o fazã în care Cardozo a cãzut”

Antrenorul celor de la Pandurii Târgu-Jiu, Petre Grigoras considerã cã penalty-ul din care Vasluiul a egalat nu a fost corect acordat, deoarece Cardoso a cãzut. Acesta mai spune cã echipa sa a dominat meciul si merita mai mult. Nu vreau sã discut de arbitraj, pentru cã mi-am propus sã nu o fac. S-a dat penalty la o fazã în care Cardoso a cãzut. Ce pot sã zic mai mult de atât. Jocul a curs în favoarea noastrã si îmi felicit echipa. Pãcat cã s-a ajuns aici si cã un asemenea om dã niste replici cu o nonsalantã dezarmantã (n.r. Robert Dumitru). Numai un om bolnav poate face asa ceva si poate vorbi asa. Mã mir cã nu a dat si eliminare pentru Cardoso. E de râs. E prima oarã în ultimul timp când vorbesc despre arbitri”, a declarat Grigoras. Tehnicianul nu a uitat sã ironizeze Vasluiul, care chiar dacã nu a prins o zi mare la Târgu Jiu, a demonstrat în acest sezon cã-si meritã locul din clasament. “dversarii nostri au jucat senzational. Nu ne asteptam sã joace atât de bine. Vasluiul e o echipã incredibilã, senzationalã si totusi nu ne asteptam sã joace atât de bine, dar din pãcate … am glumit”, a mai spus Grigoras.