|

VIDEO Top 10 cele mai periculoase aeroporturi din lume. Locurile unde nu ai vrea să aterizezi vreodată

Topul celor mai periculoase aeroporturi din lume nu se referă la ameninţarea teroristă sau la nivelul infracţional, ci exclusiv la pistele de aterizare şi decolare, a căror construcţie şi amplasare dau de multe ori emoţii pasagerilor.

1. Princess Juliana International Airport, St. Maarten Este genul de aterizare la care preferi să nu te uiţi pe geam, dar parcă nici să te uiţi de la sol. Totuşi, de fiecare dată, turiştii se adună pe Maho Beach să simtă avionul trecând razant deasupra capului. Pista de aterizare este de doar 2180 m, iar piloţii întâmpină probleme de a anticipa corect înălţimea la care se află cu adevărat, din cauza valurilor, scrie interestingengineering.com.

Dar experţii susţin că decolarea e şi mai grea, fiindcă se realizează direct spre un munte, astfel că este una dintre cele mai abrupte din lume. An de an se rănesc turişti pe plajă, încercând să testeze suflul avionului la decolare.

2. Aeroportul Hechi, China Pistele aeroportului sunt la 670 de metri altitudine, pe o platformă care a necesitat nivelarea unui vârf de munte. Pista de doar 2,25 km lungime şi 45 de metri lăţime a costat 126 milioane de euro şi se încheie cu o prăpastie de 300 de metri. Din acest motiv pot ateriza sau decola doar trei avioane pe oră.

3. Aeroportul din Gibraltar Cel mai periculos aeroport din Europa este o adevărată provocare pentru piloţi. Marea e în stânga şi în dreapta pistei de aterizare de doar 1.800 de metri, care mai este străbătută şi de principalul drum naţional. Din acest motiv, doar British Airways, EasyJet şi Monarch au voie să aterizeze în Gibraltar. Video
https://adevarul.ro/life-style/travel/video-top-10-cele-mai-periculoase-aeroporturi-lume-locurile-nu-vrea-aterizezi-vreodata-1_5e0848ce5163ec42717ee7b3/index.html?fbclid=IwAR1nREaivj8UCEchRmIuT1mKvbHynNPJOMViSqdv3V09LuSZIAsWnir7X5k