|

Vidineac, tânãrul cu apucãturi de Cosa Nostra, a încercat sã-si recapete libertatea prin amenintãri

ROBIN HOOD-UL SÃRACILOR

MÃRINIMOS… în luna iulie a acestui an, o adolescentã în vârstã de 17 ani din municipiul Vaslui a fost batjocoritã de un tânãr cunoscut pentru relatiile de amicitie pe care le avea cu clanul Cordunenilor. Pânã sã ajungã în spatele gratiilor pentru fapta comisã, Angel Flavian Vidineac era foarte respectat si apreciat în cartier pentru cã, asemenea capilor mafiei siciliene, era foarte grijuliu cu sãracii si nãpãstuitii sortii. “Cu o parte din banii obtinuti din proxenetism, ajuta oamenii sãraci din cartier. Cheltuia cu ei sume foarte mari, de asta era si foarte iubit si apreciat. Necãjitilor, dacã le dai o masã caldã si un pachet de tigãri, îti pupã si mâna. Asa s-a întâmplat si cu el. Când a venit Politia sã se intereseze ce e de capul lui, toatã lumea l-a lãudat si l-a vorbit de bine”, ne-au declarat vecini de-ai lui Vidineac. Tânãrul, cunoscut pentru activitatea infractionalã foarte bogatã în Regatul Marii Britanii, a încercat sã ofere bani si familiei tinerei violate, câteva zeci de mii de euro, conform surselor noastre, însã a fost refuzat. A trecut apoi la ce se pricepe mai bine: amenintãri. Prin intermediul unei “sãgeti” cunoscutã sub porecla de “Bostici”, Vidineac i-a transmis prietenului fetei violate ca aceasta sã-si retragã plângerea, altfel toatã lumea va avea de suferit. O poveste inspiratã parcã din filmele cu Cosa Nostra, în care nu întotdeauna rãu-fãcãtorii au cîstig de cauzã.

“Este un infractor în UK, dependent de cocainã, de înselãciuni si de escrocherii, plictisit de spart case la pont si de dormit prin puscãrii”. Asa era descris, de cãtre apropiati, Flavian Vidineac, tânãrul care în luna iulie a acestui an s-a dat în stambã pe strãzile municipiului Vaslui, batjocorând o adolescentã în scara unui bloc. Imediat dupã comiterea faptei, autorul a fost arestat, fiind acuzat atât de viol cât si de tâlhãrie.

Era cât pe ce sã scape de o acuzare

Desi a comis o faptã cât se poate de reprosabilã, Flavian Vidineac a fost foarte aproape sã scape de acuzatia de tâlhãrie calificatã. Si asta pentru cã dosarul sãu a ajuns pe mâna unui procuror stagiar, cu foarte putinã experientã, care i-a clasat acestuia dosarul în care era acuzat de aceastã faptã. Ghinionul lui Vidineac si norocul societãtii românesti a fost cã dupã foarte putin timp, întreg dosarul sãu a fost preluat de cãtre un procuror cu vechime în magistraturã, care a demonstrat cã Vidineac a si tâlhãrit-o pe tânãrã, nu doar a violat-o.

Privit ca un rege în cartier

Inspirat de filmele cu mafioti italieni, Flavian Vidineac stia cã pentru a avea succes în “afacerile” cu fete trimise la produs în Marea Britanie, trebuia sã aibã de partea sa gloata, dispusã oricând sã-i tinã partea, sã stea de sase atunci când nevoia o cerea sau sã depunã mãrturie în favoarea lui. De asta, o bunã parte din banii pe care îi cîstiga din activitãtile ilegale, o reinvestea pe plan local, în ajutorarea celor necãjiti. O spun chiar vecinii acestuia. “Sã stiti cã rãu asa cum e si cu multe belele pe cap, oamenii îl iubeau, îl apreciau. Cheltuia cu ei sume foarte mari, de asta era foarte bine vãzut . Necãjitilor, dacã le dai o masã caldã si un pachet de tigãri, îti pupã si mâna. Asa s-a întâmplat si cu el. Când a venit Politia sã se intereseze ce e de capul lui, toatã lumea l-a lãudat si l-a vorbit de bine” au declarat cei care îl cunosc pe Vidineac.

“Tu l-ai bãgat, tu sã-l scoti”

Desi au trecut câteva luni de la viol, victima acestuia si acum mai are cosmaruri cu acel moment. Fata se teme cã Vidineac ar putea iesi oricând din puscãrie, cu gândul sã se rãzbune pe ea. Nici iubitul acesteia nu are mai multã liniste. în ultima perioadã a primit mai multe amenintãri din partea mai multor prieteni de-ai lui Vidineac. “L-a trimis pe unul poreclit Bostici sã-l ameninte cu bãtaia, în cazul în care fata nu-si va retrage plângerea. Vidineac este ferm convins cã iubitul fetei a învãtat-o sã facã plângere la politie. <<Tu l-ai bãgat în puscãrie, tu sã-l scoti>> i-a transmis apropiatul lui Vidineac prietenului fetei. Ghinionul lui Vidineac este cã familia fetei e hotãrâtã sã nu cedeze, sã meargã mai departe. Dacã fata va avea curaj în continuare, iar justitia îsi va face treaba, nu credem cã Vidineac va iesi prea curând din puscãrie”, ne-au delcarat prietenii fetei batjocorite. Sãptãmâna aceasta, Tribunalul Vaslui a prelungit mandatul de arestare al violatorului Vidineac cu 30 de zile.