|

Violată şi ucisă, făptaşul rămîne în arest

La cererea procurorilor, magistraţii din cadrul Tribunalului Neamţ au prelungit cu încă 30 de zile arestul preventiv pentru un bărbat de 49 de ani, din localitatea Mărgineni, acuzat de agresarea sexuală şi uciderea unei consătence.

Măsura privativă de libertate în ce-l priveşte pe Petru Gîdioi este valabilă pînă la data de 10 martie 2020.

„În temeiul art. 234 Cod procedură penală, admite propunerea de prelungire a arestării preventive a inculpatului Gîdioi Petru, formulată de Parchetul de pe lîngă Tribunalul Neamţ. Dispune prelungirea duratei arestării preventive a inculpatului G P, cercetat pentru săvîrşirea infracţiunilor de omor calificat, prevăzută de art. 188 alin. 1 Cod penal art. 189 alin. 1 lit. d Cod penal şi viol, prevăzută de art. 218 alin. 1 Cod penal, pe o perioadă de 30 zile, de la data de 10.02.2020 pînă la data de 10.03.2020“, conform instanţei.

Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată la Curtea de Apel Bacău. Fapta ar fi avut loc în noaptea de 4/5 decembrie 2019, iar cadavrul victimei ar fi fost descoperit a doua zi de către vecinii care au căutat-o pentru că nu o văzuseră.

Victima a fost găsită în una din camere, pe jos, şi chiar dacă la prima vedere nu prezenta urme de violenţă cadavrul a fost trasportat la serviciul de Medicină Legală Neamţ pentru efectuarea necropsiei. Ulterior medicii legişti au dat de omor stabilind că moartea a fost violenţă şi s-a datorat asfixiei mecanice.

Timp de aproape o săptămînă anchetatorii au audiat şi desfăşurat activităţi specifice în astfel de cazuri, în cele din urmă identificîndu-l pe ucigaş. Se pare că între cei doi, care locuiau singuri, erau relaţii bune şi din cînd în cînd se mai vizitau, iar inculpatul o ajuta la treburile casei……http://monitorulneamt.ro/neamt-violata-si-ucisa-faptasul-ramine-in-arest/