|

Violatorii de la Ghergheleu au tupeu! Si-au lãsat victima sã moarã în chinuri si vor sã fie judecati în stare de libertate

SOLICITARE…Trimisi în judecatã pentru omor si viol, Marian Iancu, Ionut Chirilã si Costicã Panainte au cerut judecãtorilor înlocuirea mãsurii arestului preventiv cu o mãsurã mai usoarã privativã de libertate. Tribunalul Vaslui a luat act de cererea celor trei tineri dar a respins-o ca nefondatã si a prelungit mandatul de arestare cu încã 30 de zile. Decizia Tribunalului nu este definitivã si poate fi contestatã în termen de 48 de ore de la comunicare. Tinerii au fost arestati în luna martie, dupã ce o femeie de 49 de ani din localitatea Ghergheleu, comuna Codãesti, a fost descoperitã moartã pe un câmp din apropierea localitãtii. În urma cercetãrilor s-a stabilit cã femeia a fost victima unui viol, agresorii fiind trei tineri de 16, 17 si 23 de ani. Acestia si-au racolat victima dintr-un bar din sat, si dupã ce au urcat-o în cãrutã cu forta au dus-o în afara satului, unde au violat-o fãrã milã. Dupã sãvârsirea agresiunii, tinerii si-au abandonat victima pe câmp, unde a si murit.

Criminalii violatori de la Ghergheleu au cerut, zilele trecute, înlocuirea mãsurii arestului preventiv cu o mãsurã mai usoarã privativã de libertate. Judecãtorii Tribunalului Vaslui au luat act de cererea celor trei tineri dar au respins-o, ca nefondatã. Decizia judecãtorilor nu este definitivã si poate fi contestatã în termen de 48 de ore de la comunicare. Astfel, ultimul cuvânt îl vor avea magistratii Curtii de Apel Iasi, dar sansele sunt aproape nule ca cei trei sa scape de arestul preventiv. Tinerii au ajuns în arest dupã ce au comis o faptã oribilã, trasã parcã la indigo cu violul de la Vãleni, ajuns celebru. Mai exact, acestia si-au racolat victima dintr-un bar din localitatea Ghergheleu, si dupã ce au violat-o, au abandonat-o pe câmp, unde femeia a si murit. Anisoara Zmãu, în vârstã de 49 de ani, nu avea familie, locuia singurã si îsi cîstiga existenta muncind cu ziua. Pe 6 martie aceasta a fost la muncã la patronul magazinului din sat. Spre searã, femeia s-a dus sã-si ia banii pentru care muncise, însã în localul respectiv se aflau si trei tineri din localitatea Iaz, cu vârste de 16, 17 si 23 de ani. Dupã ce au vãzut cã femeia este în stare de ebrietate, acestia au luat-o cu forta din toaleta barului, au urcat-o în cãrutã si au plecat spre casã. Pe drum, tinerii au oprit cãruta si au violat-o pe femeie în repetate rânduri. Dupã ce si-au bãtut joc de ea, agresorii au abandonat-o pe câmp. La audieri, unul dintre minori a declarat cã a cerut celorlalti doi sã se întoarcã dupã femeie, pentru cã se temea cã aceasta va muri pe câmp, însã nu a gãsit întelegere din partea celorlalti. Disparitia femeii a fost semnalatã de patronul barului, a doua zi, pe data de 7 martie. Victima a fost gãsitã moartã pe câmp, sâmbãtã, 9 martie. “Printr-un apel dat sâmbãtã, la ora 13:54, am fost anuntati cã pe sesul dintre Ghergheleu, comuna Codãesti si Iaz, comuna Solesti, a fost gãsitã o femeie în vârstã de 49 de ani. Initial a fost întocmit dosar pentru moarte suspectã. A doua zi dosarul a fost declinat Parchetului de pe lângã Tribunalul Vaslui pentru sãvârsirea infractiunilor de viol si omor”, a declarat Bogdan Gheorghitã, purtãtorul de cuvânt al IPJ Vaslui, la data comiterii faptei. În scurt timp, oamenii legii au reusit sã-i prindã pe cei trei agresori.