|

I-a iesit: Petrolul – FC Vaslui 0-0

Viorel Hizo, multumit de egalul de pe „Ilie Oana”

FC Vaslui a reusit un rezultat de egalitate pe terenul Petrolului, la capatul unui meci in care „galben-verzii” nu au avut nici o ocazie de poarta. Cel mai multumit de rezultat a fost antrenorul Viorel Hizo, care ce-i drept a fost nevoit sa gandeasca meciul tinand cont si de o serie de indisponibilitati.

Un meci care in mod normal se anunta a fi unul spectaculos i-a plictisit de moarte pe toti cei care l-au urmarit cap-coada. De cum a fluierat arbitrul s-a vazut intentia clara a Vasluiului de a se apara si de a scoate un punct in deplasare. Cu o formula extrem de prudenta, cu trei mijlocasi centrali, „galben-verzii” nu au contat in atac, insa au blocat excelent actiunile „lupilor”. S-au scurs 90 de minute fara a consemna vreo faza notabila la una dintre cele doua parti. Poate doar elevii lui Contra puteau sa dea lovitura in 2-3 randuri, daca ar fi fost mai precisi in executii. De altfel, antrenorul Petrolului, iritat de „autobaza” lui Hizo, a rabufnit la finalul jocului. „Vasluiul a venit aici pentru un egal, s-au apărat 90 de minute. Nu le-am înţeles atitudinea, eu credeam că se bat la titlu. N-au avut nicio ocazie de meci. Nu am avut spaţii, ne-a lipsit foarte mult Marinescu. N-am avut prea multe ocazii, dar Petrolul a fost singura echipă care a căutat victoria. Din punctul meu de vedere, am pierdut două puncte, din nou.”, a declarat Cosmin Contra.

De cealalta parte, Viorel Hizo s-a scuzat spunand ca a fost nevoit sa adopte aceasta tactica din pricina accidentarilor. „Mi-au lipsit foarte mulţi jucători. Am jucat cu mulţi fotbalişti accidentaţi. Sânmărtean a jucat accidentat. Am scos un punct cu eforturi foarte mari, dar nu am reuşit să contăm în atac. Nu am pregătit meciul la egal, am vrut să câştigăm. Îi doresc lui Cosmin să ajungă vreo trei ani unde am ajuns noi. Petrolul a jucat foarte bine, a avut agresivitate în joc, duelurile directe au fost predominante ”, a spus Viorel Hizo.

Echipe de start:

Petrolul: Bornescu – Guilherme, Manasse, Galamaz, Achim – Hoban, Mustivar – Grozav, Cristea, Boudjemaa – Bokila

Rezerve: Hamutovski, Gerardo Alves, Grecu, Cesinha, Cristescu, Opriţa, Hamza

Vaslui: Cerniauskas – Milanov, Celeban, Varela, Sălăgeanu – Jumisse – Caue, Tukura, Stanciu, Sânmărtean – Niculae

Rezerve: Straton, Valter Heil, Zsiga, Charalambous, Varga, Cordoş, Buhăescu