|

Vis împlinit: huseanca Mirela Balan, expozitie în Italia | FOTO

FRUMOS….. În aceste zile de februarie, huseanca Mirela Balan, cea care, în urmã cu nouã ani, a plecat în Italia, în cãutarea recunoasterii sale artistice, îsi vede visul împlinit. A realizat o expozitie personalã de senzatie, în Castel Bolognese, eveniment înaugurat de însusi primarul localitãtii. Admiratia cu care sunt privite lucrãrile Mirelei, complimentele obtinute pe merit inclusiv în presa italianã, sunt cu atât mai importante, cu cât drumul acesteia cãtre succes a început la Husi, unde a muncit ca laborantã, la “Petal” sau într-un mic atelier, unde confectiona manual inclusiv rame de tablouri. Privind aceastã realitate cu care husenii se mândresc, nu se poate ignora contrastul dintre românca talentatã ce se duce în Italia sã facã artã, prin muncã grea si cinstitã si italianul, care a venit în România, sã escrocheze. “Încã o dovadã cã fiecare tarã îsi are puii ei”, spune Mirela Balan.

Picturile de-o frumusete specialã, cu elemente încadrate de unii critici în stilul “pop art” au ajuns la inimile italienilor. De nouã ani, Mirela Balan creazã si expune în diferite locuri, iar de la o prezentare la alta, numãrul admiratorilor ei creste. În acest început de februarie, Mirela face un nou pas în carierã si realizeazã o expozitie personalã, numitã “Emotii de iarnã”, la Castel Bolognese. “În Castel Bolognese, în sala de expozitie din Via Emilia 90, a fost inauguratã expozitia personalã “Emotii de iarnã” de cãtre artistul Mirela Balan. Pictoritã de portrete, Mirela Balan este un artist cu un talent si cu o creativitate cromaticã deosebite. Nãscutã în România, ea trãieste în Italia de nouã ani. A expus pentru prima datã la Castel Bolognese acum patru ani. Aceastã primã expozitie a fost urmatã de multe altele, în acesti ani, în Forli, Castelul San Pietro, Imola, Bologna, Cesena, Cervia si Modigliana. Stilul sãu, caracterizat prin picturi foarte mari si pline de culoare, este pop art. În cadrul expozitiei castelane au prezentate si unele picturi noi realizate cu ajutorul tehnicii de colaj. Expozitia va rãmâne deschisã publicului pânã duminicã, 10 februarie, cu urmãtoarele ore: în fiecare zi, între orele 16.00 si 19.30”, a titrat presa localã, alãturi de o fotografie a tinerei din Husi. La inaugurare, însusi primarul localitãtii a venit si a tinut un discurs, apreciind munca, perseverenta, dar, în principal, talentul Mirelei Balan.

“Altã demonstratie ca fiecare tarã are… puii lui”

În imaginile surprinse la inagurarea expozitiei “Emotii de iarnã”, huseanca s-a fotografiat alãturi de tablourile pe care i le-au cumpãrat. Unul dintre ele ecpotioneazã în mod deosebit, pictorita reproduceând o fotografie a unei italience care i-a cerut ca din îmbrãtisarea surprinsã în pozã, ea sã facã cel mai frumos tabloul. Si i-a iesit! “Esti minunatã! Esti o artistã atât de încântãtoare”, au fost mesajele celor care i-au urmãrit evenimentul. Mirela Balan nu a rãmas indiferentã nici fatã de stirea momentului din Ropmânia, în care un italian a fost arestat, pentru cã a operat femeile, desi nu avea decât 8 clase. “Escroc italian, medic fals, care a fãcut mai mult de 10 operatii chirurgicale (chirurgie esteticã) în România, într-un an. De origine venetian, a studiat doar pânã la 14 de ani si a fost condamnat deja în Italia pentru fals, el a fost liber si a schimbat doar tara. Altã demonstratie ca fiecare tarã are… puii lui”, a fost comentariu husencei.