|

UPDATE: VISCOL PESTE JUDETUL VASLUI: Nu plecați de acasă dacă nu aveți treabă, se închid multe drumuri naționale și județene! | FOTO VIDEO

UPDATE 14.50:A început deszăpezirea drumurilor județene închise. Chiar dacă, la lucru au fost scoase 66 de utilaje și 120 de oameni, la această oră rămân închise următoarele drumuri: DJ 284 Arsura – Ghermănești, DJ 244D Bunești Averești, cu deviere prin DC (drum comunal – n.r.), zona Cârlig și DJ 244A Roșiești – Vutcani, cu deviere prin DC 47

UPDATE 13.35: Echipele de intervenție de la Delgaz au reușit să remedieze avaria la rețeaua de alimentare cu energie electrică din localitatea Corbu, comuna Lipovăț. Astfel, cei 829 consumatori au fosr realimentați. De asemenea, DE 581 pe porțiunea Huși Albița, rămâne, în continuare, închis. Viscolul face ca intervenția drumarilor să nu aibă nici un efect.

UPDATE: Drumul European E581 a fost închis circulației rutiere pe porțiunea Huși-Albița. Ninsorile abundente și viscolul au făcut ca drumul să fie impracticabil în acea zonă.

UPDATE: Meteorologii au anunțat prelungirea codului galben de vreme rea ce s-a abătut asupra Vasluiului până la ora 15:00. Nu este exclus ca acesta să fie prleungit și după ora precizată.

UPDATE: Comitetul Județean pentru Situații de Urgență anunță strat de zăpadă de 30 de cm în zona Plopana – Bacău, 32 de cm în zona Satu Nou, 40 de cm – Opreșița și 30 de cm – Codăești. In localitățile Lipovăț și Corbu acționează o echipă de intervenții de la Delgaz pentru a repara o linie cu 8 posturi de transformare care alimentează 829 de consumatori. De asemenea, încă un drum județeam ( DJ 243B Bârlad – Crâng) a fost închis.
Ninge viscolit pe tot cuprinsul județului Vaslui, iar vizibilitatea pe șosele a scăzut sub 100 de metri. De asemenea, circulația pe drumurile naționale se face în condiții de iarnă. In punctele cu probleme din județ (porțiunea Movila lui Burcel – curba spre Codăești, Dragomirești n.r.) carosabilul este acoperit cu zăpadă, dar utilajele intervin continuu pentru a păstra drumul circulabil. Circulația a fost restricționată, pentru mașinile de peste 3,5 t, începând cu ora 8.30, pe DN 2F, spre Bacău. ~n Vama Albița Tir-urile, cisternele și camioanele au fost oprite în terminalul de marfă până la expirarea  codului galben de viscol. Pe DE 581 se circulă în condiții de iarnă, cu vizibilitate sub 100 de m și, începând cu ora 9.30, pe porțiunea de drum Huși – Albița se va institui restricție pentru toate categoriile de autovehicule. Pe DN 24A, între localitățile Oțetoaia și Lunca Banului s-a format un blocaj. Șoferii care se deplasează către Berezeni sunt rugați să ocolească, deocamdată, porțiunea de rum, până la deblocarea traficului. De asemenea, persoanele care au nevoie de dializă au fost aduse, încă de aseară, la spital. Ambulanța nu a fost sunată să intervină într-o situație limită, până acum, în timp ce autoșenilata de la ISU este pregătită să intervină în orice moment.

Municipiul Vaslui este complet paralizat

Zeci de mii de mașini zac în parcări, în municipiul Vaslui, pentru că șoferii nu s-au încumetat să le scoată din zăpadă. De altfel, printre blocuri nu circulă niciun utilaj cu lamă, astfel că este aproape imposibil să ieși dintre nămeți care au ajuns la aproape jumătate de metru. Nici taxiurile nu mai circulă prin oraș. “Nu mai merg, nu are sens. Nu am unde să opresc, toate mașinile sunt blocate în zăpadă. Stau acasă până se oprește viscolul”, spune un taximetrist. De altfel, străzile Traian și Ștefan cel Mare sunt pustii, pentru că puțini șoferi s-au încumetat să circule.

Avem drumuri județene blocate și închise!

Se vor închide următoarele drumuri județene: DJ248A Rafaila Sofronești, DJ 284 Arsura Ghermănești, DJ 247 Codăești Emil Racoviță, DJ 244C Pădureni Urlați, DJ 244 K Munteni de Sus Tanacu, DJ 245 A Lipovăț Bogdana. Autoritățile roagă cetățenii să nu pornească la drum decât dacă este absolută nevoie, pentru a nu îngreuna activitatea drumarilor.