|

WESLEY LOVESTE DIN NOU

FC Vaslui urcã pe primul loc

CU EMOTII… FC Vaslui a reusit sã se impunã în fata Sportului datoritã golului marcat de Wesley (60), la capãtul unui meci în care “galben-verzii” au fost bine chinuiti de “studenti”. Wesley si compania au urcat din nou pe primul loc, cel putin pânã la urmãtorul joc al CFR-ului.

Împotriva Sportului se câstigã greu, iar Inacio stia asta. Nu se astepta sã fie chiar asa de dificil, mai ales în prima reprizã. Ritmul alert de meciuri pe care “galben-verzii” au fost nevoiti sã-l îndure si-a pus amprenta pe evolutia acestora. Tocmai de aceea, portughezul Inacio a început meciul cu planul de a ataca gândit si asezat, în vreme ce Isãilã si-a conceput jocul dupã tiparul “loveste si fugi” cu Nistor si Ferfelea flancându-l pe Curelea. Fãrã Sânmãrtean si Constantin, ambii suspendati, iar Paito accidentat, Inacio i-a titularizat pe Hugo Luz si Adailton. Hugo Luz a avut mult de furcã pe partea stângã, iar pe partea cealaltã, Milanov a fost tinut în furcã de atacantii Sportului. Jocul putea începe perfect pentru Vaslui, dar sutul lui Costin (7) a fost respins de lângã barã de Lungu. Spre deosebire de alte meciuri, ocaziile Vasluiului au fost mai putine, Temwanjera (21), Wesley (34) si Adailton (41) au avut cele mai importante ocazii de a înscrie, însã rezultatul la pauzã a fost egal, 0-0. “Studentii” au rãspuns pe contre, însã apãrarea vasluianã s-a descurcat destul de bine, Ferfelea fiind cel mai periculos jucãtor al Sportului. În repriza secundã, Vasluiul si-a asezat adversarul ca la box pentru lovitura decisivã si a reusit acest lucru prin Wesley (60). Hugo Luz a centrat pentru brazilian, care si-a eliminat un adversar din preluare si l-a învins pe Cezar Lungu printr-un sut la coltul scurt. Dupã gol, Papp s-a accidentat si a fost înlocuit de Anderson, iar “studentii” au fost mai periculosi. Patriche (64), Lungu (69) si Ferfelea (74) puteau sã restabileascã egalitatea, dar fie s-a opus Borjan, fie au trimis pe lângã poartã. Si Vasluiul putea da lovitura de gratie, însã Wesley (73) a trimis putin peste, în timp ce Adailton (86) a ratat incredibil din cinci metri. Pe final, mânatã de valize, Sportul a încercat un asediu, care sã aducã golul egalãrii, Ferfelea si Curelea fiind cei mai periculosi adversari. FC Vaslui a trãit cu emotii finalul de meci, dar a obtinut în cele din urmã o victorie importantã, care duce Vasluiul din nou pe primul loc, cel putin pânã la urmãtorul meci al CFR-ului. Pentru “galben-verzi” urmeazã o deplasare extrem de dificilã, la Galati, pe un teren unde se câstigã foarte greu.

Isãilã: “Toti ne felicitã pentru felul în care jucãm, dar noi pierdem”

Antrenorul Sportului, Daniel Isãilã s-a declarat dezamãgit de rezultatul partidei, dar apreciazã felul în care jucãtorii sãi au evoluat în partida de asearã. Acesta spune cã echipei sale i-a lipsit concentrarea la finlalizare. “Din pãcate pentru noi, toti ne felicitã pentru felul în care jucãm, dar noi pierdem. În partida din aceastã searã ne-a lipsit foarte mult concentrarea la finalizare, dar acesta este fotbalul. Jucãm într-un campionat în care totul este posibil, iar în ceea ce priveste campioana de anul acesta, aceasta se va afla abia la finalul ultimei etape”, a declarat Daniel Isãilã. Spre deosebire de alte partide, antrenorul “alb-negrilor” nu a mai dat vina pe arbitraj, acesta spunând cã Tudor a arbitrat corect si nu a influentat rezultatul partidei. “A fost un arbitraj bun, cu mici greseli, dar a fost bun”, a adãugat Isãilã.