|

Zâna zâmbeste din nou, dupã ce casa i-a fost mistuitã de flãcãri

EFECTE… Proprietara casei cumpãrate de omul de afaceri Constantin Dulute, pentru mama cu cinci copii din Duda, cãreia un incendiu i-a mistuit locuinta, a venit la Vaslui, pentru a pune la punct actele privind vânzarea efectivã a imobilului. Femeia s-a bucurat cã locuinta, care a fost a pãrintilor sãi, a ajuns la aceste suflete nãpãstuite. “Îl felicit pe domnul Constantin Dulute, cel care a fãcut un gest de o asemenea omenie, dar si pe ziaristii care au fãcut ca povestea sã aibã acest final”, a spus proprietara casei, care a fãcut la rându-i o reducere la transferul proprietãtii. Zâna Manea a venit la notariat cu bãiatul cel mare, fiindcã actele casei care le-a fost dãruitã se vor face direct pe numele copiilor.

Dupã ziua în care au crezut cã viata lor s-a prãbusit, rãmânând doar cu hainele de pe ei si cu o ruinã în loc de casã, mama si cei cinci copii de la Duda au toate motivele sã zâmbeascã. Omul de afaceri Constantin Dulute a fost cel care le-a achizitionat o casã, în care s-au mutat chiar din seara aceea, iar luni, proprietara imobilului a venit la Valsui, pentru a perfecta actele de vânzare cumpãrare. S-a prezentat la un notar din Vaslui, care, dând dovadã de sensibilitate, a anuntat cã va face totul fãrã nicio platã, si de asemenea, din solidaritate cu familia greu încercatã din Duda, o firmã specializatã, SC Topogeotehnics, a spus cã îi va face documentatia cadastralã fãrã niciun ban. Chiar azi se va prezenta la Duda, pentru a culege datele din teren si a realiza documentatia. Un specialist în domeniu din Vaslui (Lucian Butuc)Ac, sensibilizat de caz, s-a alãturat celor care vor sã ajute familia din Duda si a anuntat cã va face certificatul energetic la locuinta achizitionatã, gratuit.

“Consider cã acesta este cel mai frumos rol al presei, acela de a ajuta oamenii, efectiv”

“Este foarte frumos ceea ce s-a întâmplat. O asemenea dovadã de omenie, de noblete, mai rar se poate întâmpla, de aceea toate felicitãrile mele pentru domnul Constantin Dulute, cel care a cumpãrat casa pentru aceastã familie. De asemenea, felicitãrile sunt si pentru ziaristii de la Vremea Nouã, care s-au împlicat. Consider cã acesta este cel mai frumos rol al presei, acela de a ajuta oamenii, efectiv, prin ceea ce fac. Mã bucur cã locuinta pãrintilor mei a ajuns la aceste suflete nevinovate. Stiu cã vor avea grijã de ea. Pãrintii mei locuiau mai mult în bucãtãria alãturatã, casa fiind tinutã curatã si foarte bine îngrijitã”, a spus proprietara casei cumpãrate pentru familia Zânei Manea, din Duda. De reamintit cã în urmã cu câteva zile, casa acestei femei a luat foc, dupã ce flacãra aragazului a cuprins musamaua de pe perete. Într-o clipã, vâlvãtaia a cuprins totul, iar butelia, abia încãrcatã, a explodat, dãrâmând totul în jur, si acoperis, si pereti. Mama celor cinci copii a fost la un pas sã îsi piardã viata, încercând sã intre în casã, ca sã scoatã butelia. Noroc de vecinii care au oprit-o la timp. Rãmasi cu totii sub cerul liber, venirea unui ajutor nesperat de la omul de afaceri Constantin Dulute, cel care le-a cumpãrat o casã cu 31.000 lei, a fost o adevãratã minune.