|

Zãpadã, haos pe strãzi, utilaje în garaj- pentru Pavãl a venit primãvara!!

Rusine, domnule primar!

IARNA NU-I CA VARA!…Iarna si-a intrat din nou în drepturi fix la finalul lunii martie, când toatã lumea astepta primãvara si evident, autoritãtile vasluiene au fost luate din nou prin surprindere! Primãria municipiului Vaslui îsi “odihneste” utilajele dupã o iarnã “grea”. Ninsorile abundente au dat peste cap planurile autoritãtilor care au bãgat deja utilajele de deszãpezire în garaje si au epuizat probabil si tot materialul antiderapant. Probabil asa se explicã lipsa de reactie a edilului, care a rãmas impasibil la haosul de pe strãzile din Vaslui, desi ninsoarea nu a contenit ore bune. Lucru îngrijorãtor având în vedere cã de ieri dimineatã ninge, aproape în continuu iar Prefectura Vaslui anuntã cã avertizarea de codul galben de ninsoare si viscol rãmâne în vigoare pânã pe 22 martie.

Dupã ce am avut o iarnã cu putine episoade de zãpadã, acum în luna martie, judetul nostru este sub Cod Galben de ninsoare si viscol. Codul a intrat în vigoare de ieri dimineatã de la ora 08:00 iar autoritãtile sunt în stare de alertã. Conform informatiilor oferite de Institutia Prefectului Vaslui sunt preconizate precipitatii sub formã de ninsori si lapovitã pânã pe data de 22 martie, cu posibilitatea de extindere a avertizarii de vreme rea. Cu toate astea, Prefectul judetului Vaslui asigurã vasluienii cã în aceastã perioadã toate utilajele de deszãpezire vor fi prezente pe drumurile nationale si judetene . “În acest moment (n.r. ieri, 18 martie) nu avem nici un drum blocat desi ninge în tot judetul. Se actioneazã cu toate utilajele de deszãpezire pe drumurile nationale si judetene pentru a evita situatii neplãcute. Judetul Vaslui va fi sub incidenta Codului Galben de ninsoare si lapovitã pânã în data de 22 martie, dar e posibil ca aceastã perioadã sã se prelungeascã” a declarat Eduard Andrei Popica.

Prefectura si Consiliul judetean “pe teren”, Primaria Vaslui asteaptã sã se topeascã zãpada

Desi ninsorile au fost anuntate de acum o sãptãmânã de cãtre Agentia Nationalã de Meteorologie, iar cei de la Prefecturã si de la Consiliul Judetean mãcar încearcã sã arate cã utilajele de deszãpezire îsi fac treaba, strãzile din Vaslui sunt un dezastru total. Se pare cã primarul Vasile Pavãl a prins miros de primãvarã si a bãgat utilajele de deszãpezit în garaje. Altfel nu se explicã de ce în prima zi de Cod Galben de ninsoare si viscol nici macar un utilaj nu a trecut pe strãzile orasului, nici nu mai vorbim de a curãta zãpada de pe strãzile principale. Acest lucru i-a deranjat pe vasluieni care spun cã primarul e repetent la acest capitol si cã probabil nu mai are bani de motorinã. “Asa ceva nu se poate. Nu cred cã îi era greu lui Pavãl sã scoatã douã utilaje si mãcar în treacãt sã strângã zãpada. Eu zic cã primaru’ e repetent la capitolul ãsta, toatã iarna s-a descurcat greu cu zãpada. El asteaptã soarele si probabil, nu mai are bani de motorinã si de asta nu le scoate la înaintare. Ãsta este Vasluiul nostru. La cum îi stim pe ãstia de la primãrie iar asteaptã sã se topeascã zãpada sau sã se împotmoleascã unul sau doi prin centru ca sã scoatã utilajele” ne-a povestit un vasluian. Nici mai marii judetului nu au scãpat de gura vasluienilor. Desi s-au lãudat cã masinile lor sunt non-stop pe teren, un vasluian care s-a “plimbat” prin judetele din tarã le aminteste cã se poate mai bine. Soferul ne-a contactat telefonic pentru a-si spune oful. “Am fãcut azi 350 de kilometri. Vin de la Sighisoara. Am trecut prin zone în care lapovita sau viscolea, cu toate astea drumurile erau negre. Cum am ajuns în judetul Vaslui am vãzut doar alb în fata ochilor. Este jale! Trebuie sã mergi cu pânã la 50 de kilometri la orã ca sã nu zbori de pe drum. Cel mai dezastruos este în zona Dragomiresti. Zici cã nici nu a trecut o lamã pe acolo” ne-a povestit soferul. (Andrei Manolachi)