|

Zeci de bârlãdeni plecati din oras sar în ajutorul spitalului prin Asociatia „ZI de BINE”

AJUTOR NESPERAT… Apelul umanitar lansat de conducerea spitalului din Bârlad a stârnit un val urias de empatie si solidaritate, în special printre bârlãdenii care acum locuiesc si muncesc în alte zone ale lumii. Asa cum am mai precizat, persoane fizice, agenti economici din zonã, precum si Episcopia Husilor au donat în ultimele zile peste 250.000 de lei, precum si echipamente si materiale de protectie.  Dupã omul de afaceri Constantin Dulute, care a donat un laborator de testare a virusului Covid-19, de peste 78 000 de euro, plus testele pentru cei suspecti, urmãtoarea donatie, ca mãrime apartine Oanei D. Botezatu, prin mobilizarea impresionantã a Asociatiei „ZI de BINE” Bucuresti.

Oana D. Botezatu, fost jurnalist la Adevãrul si Evenimentul Zilei, actualmente mamã a doi micuti, este bârlãdeancã, fiind absolventã a Colegiului National „Gheorghe Rosca Codreanu” din localitate. Imediat dupã apelul lansat de conducerea „spitalului pãrintilor mei”, dupã cum a spus Oana Botezatu, a organizat o mobilizare impresionantã cu cei din Asociatia „ZI de BINE”, alãturi de Melania Medeleanu, altã jurnalistã din Bucuresti. Cu îndemnul „Scut pentru Bârlad”, Oana D. Botezatu a pornit o campanie de strângere de fonduri pe Facebook, care pânã ieri a adunat 67.653 de lei.

„ Am fãcut scut pentru spitalul din Bârlad, mi-am dorit 25.000 de lei. S-au adunat rapid, în doar câteva ore. Am plâns”.

COLECTÃ…„Nu stiu cum aratã 60.000 de lei laolaltã, nici cash, nici pe card. Nu am cîstigat atîtia bani nici din presã, nici din blog, nici din lumânãri parfumate (încã). Aproape cã nici nu stiu cum se scrie corect suma asta. Dar asta e suma la care am reusit sã ajung (ba chiar sã o si depãsesc) azi, fãcând  scut pentru spitalul din Bârlad. Initial, mi-am dorit 25.000 de lei. Si s-au adunat rapid, în doar câteva ore. Am plâns. Am crescut suma apoi, treptat, la 35.000, 45.000, 60.000 de lei. Azi (ieri – n.r.) am modificat si am pus 80.000. <<E prea mult, dacã nu-i strâng?>>, I-am zis sotului Eugen, omul care stie mai bine decât mine de ce sunt în stare. <<Dar dacã îi strângi?>>, mi-a rãspuns. Asa cã acum încerc sã ajung la 80.000 de lei în cadrul strângerii de fonduri pe care am fãcut-o, în numele meu, pentru Spitalul Elena Beldiman din Bârlad, prin  Asociatia „ZI de BINE“.. Am vorbit azi cu Melania Medeleanu si cu Luciana Zaharia, de la „ZI de BINE” si am decis sã facem mai mult. Fiindcã pot si putem. De banii acestia, adunati putin cu putin de la voi, vom încerca sã luãm aparaturã medicalã atât de necesarã la Bârlad. Vã tin la curent, desigur, cu ce luãm, când o primim si când o ducem.

Nu am realizat cu adevãrat decât acum, luând la rând fiecare donatie în parte (15, 25, 49, 60 lei), cât de mult poti sã aduni din câte putin plus câte putin plus câte putin.

De la Roxana si Onu, codrenisti bârlãdeni din State, de la Andrada, care nu mai are job de douã luni, de la Prise si Iulia, colegii mei simpatici si un cuplu cu o poveste pe care nu o voi uita niciodatã, de la Alina, prietena mea din liceu, de la o mamã de trei fete din satul alor mei, al cãrei sot e plecat la muncã afarã, cred cã chiar în Italia, de la un prieten de-al tatei, om din satul vecin celui în care stau ai mei (care a donat cea mai mare sumã), de la Rox, prietena mea frumoasã si inimoasã din Frankfurt, care a donat de douã ori, de la oameni care mã stiu de zeci de ani, de la fosti sefi si colegi de ziare, de la oameni cu care nu m-am vãzut niciodatã la ochi, de la oameni care mã stiu doar dupã scris si dupã pozele cu pâine. Peste 500 de oameni, cunoscuti si necunoscuti, mi-au sãrit în ajutor. Cu ajutorul lor am ajuns si am depãsit 60.000 de lei. Recunosc: sincer, nu mã asteptam. Dar uite cã zilele ne sunt date si ca sã ne minunãm de cât de putinã încredere avem în cei de lângã noi. Vã multumesc mult pentru încredere. Înseamnã enorm!”, a scris Oana D.Botezatu, pe pagina de socializare. Bârlãdenii si cadrele medicale din spital spun în cor:” Multumim, multumim, multumim”!