|

Vandalii din Suletea au fost prinsi! | FOTO

UPDATE: Au fost prinsi indivizii care au batjocorit cimitirul din Suletea! Este vorba despre doi adulti si un minor, pe care politistii din comuna, in cooperare cu politistii orasului Murgeni, au reusit sa le dea de urma, la cateva ore, de la comiterea faptei. Gheorghita Dranga, 31 de ani, Ionut Grecianu, 31 de ani si minorul Andrei Dranga, in varsta de 17 ani au fost retinuti si dusi la audieri, urmand sa fie prezentati instantei, cu propunerea masurii preventive, care se impune in acest caz.

Zeci de morminte vandalizate în cimitirul din Suletea!

DISTRACTIE MACABRÃ

SATANE…Caz incredibil în comuna Suletea, unde peste 30 de morminte au fost profanate în cursul noptii trecute (luni/marti). În zorii zilei, sãtenii au descoperit crucile de la morminte, dãrmate si distruse. Localnicii au fãcut reclamatie la politie, iar oamenii legii au demarat imediat cercetãri, fiind deschis dosar penal pentru infractiunea de profanare de morminte. Localnicii s-au mobilizat, si vor sã ofere tot sprijinul pentru identificarea autorilor, pe care, spun ei, îi vor prinde si blestemele pentru cã au îndrãznit sã batjocoreascã mormintele celor iubiti si plecati în lumea dreptilor.

Mare pacoste a cãzut pe capul sãtenilor din Suletea. Preotul paroh al bisericii din localitate a rãmas fãrã cuvinte când a intrat în Cimitir, ieri dimineatã, si a vãzut dezastrul! Mai multe morminte fuseserã vandalizate de persoane necunoscute. Satanistii au distrus crucile de la cãpãtâiul mortilor, în total fiind profanate 31 de morminte. A fost anuntatã politia. „Azi-noapte, cimitirul din Suletea a fost vandalizat! Asteptãm politia, sperãm sã fie gãsiti nemernicii! Avem indicii pentru a ajuta ancheta politiei! Sã vã fereascã Dumnezeu de blestemele oamenilor, doar ei stiu ce sacrificii au fãcut sã poatã cinsti memoria celor dragi plecati dintre noi!!!”, a postat primarul Ciprian Tamas, pe reteaua de socializare a comunei. Politistii au demarat imediat cercetãri în acest caz. „S-a deschis dosar penal pentru profanare de morminte. Sesizarea a fost fãcutã marti dimineatã, la orele 10:30, de cãtre preotul din comuna Suletea. Momentan sunt politistii la fata locului si fac cercetãri”, a precizat Bogdan Gheorghitã, purtãtorul de cuvânt al IPJ Vaslui. În paralel cu ancheta Politiei orasului Murgeni, care efectueazã cercetãri profesioniste, sãtenii s-au mobilizat si oferã indicii pretioase pentru a ajuta la prinderea fãptasilor.

Sãtenii cer „pedeapsã asprã pentru asemenea fapte!”

Localnicii sunt revoltati de cele întâmplate si cer pedepsirea drasticã a vandalilor. “Doamne ferește, dacã și celor morți le fac rãu ce sã zic celor vii, sã ne fereascã Dumnezeu de așa nebuni! Mare pãcat sã distrugi linistea pãrintilor, bunicilor ! Pedeapsã asprã pentru asemenea fapte!” Unii cred cã faptele ar fi fost sãvârsite de adolescenti aflati sub influenta bãuturilor alcoolice. Oamenii vor ca acestia sã fie condamnati la închisoare. “Cãutati-i prin grupurile de adolescenti fãrã cãpãtâi ce se strâng seara si au obiceiul bãuturii”. “Nu vreau nimic, doar sã plãteascã cu închisoare, nu cu amendã sau altceva, puscãrie!” “Doamne fereste, ce rãu le-au fãcut acelor cruci, le-a întunecat mintile diavolul”. Acestea sunt doar câteva dintre mesajele lãsate de internauti, la postarea fãcutã de primarul Ciprian Tamas pe reteaua de socializare. Edilul a postat totodatã o listã cu numele a 31 de persoane ale cãror morminte au fost vandalizate.