|

Zeci de politisti într-o actiune de amploare pe raza judetului Vaslui

BLOCADA 2014… În aceastã sãptãmânã, Politia Românã a intensificat activitãtile de prevenire si combatere a faptelor ilicite, pe raza judetului Vaslui, precum si în celelalte judete de la frontiera cu statele care nu fac parte din Uniunea Europeanã. La nivelul judetului Vaslui, 90 de politisti au desfãsurat actiuni specifice, în urma cãrora au constatat 5 infractiuni, dintre care 2 în flagrant delict. Pentru neregulile depistate, politistii au aplicat 293 de sanctiuni contraventionale, în valoare totalã de peste 67.000 lei si au fost confiscate bunuri în valoare de aproape 53.000 de lei.

Din data de 16 iulie, Politia Românã a demarat actiuni de amploare pe raza judetelor limitrofe frontierei cu statele non- UE, printre care si judetul Vaslui, desfãsurate ca urmare a dispozitiei sefului Politiei Române. Acestea urmãresc asigurarea unui climat de ordine si sigurantã publicã, respectarea regulilor de circulatie, dar si combaterea infractiunilor de contrabandã. Astfel, miercuri,16 iulie, la nivelul judetului Vaslui, 90 de politisti au desfãsurat actiuni specifice punctuale, în urma cãrora au constatat 5 infractiuni, dintre care 2 în flagrant delict. Pentru neregulile depistate, politistii au aplicat 293 de sanctiuni contraventionale, în valoare totalã de peste 67.000 lei si au fost confiscate bunuri în valoare de aproape 53.000 de lei. Dintre acestea, 5 sanctiuni contraventionale au fost aplicate pentru nerespectarea regulilor de convietuire socialã, 7 pentru nerespectarea legislatiei privind protejarea populatiei împotriva unor activitãti comerciale ilicite, 271 au vizat încãlcãri ale regimului rutier (98 sanctiuni contraventionale fiind aplicate pentru vitezã excesivã). Alte 10 sanctiuni au fost aplicate la alte acte normative. Politistii au retinut 7 permise de conducere si au retras 13 de certificate de înmatriculare.

Amenzi usturãtoare si grâul confiscat pentru douã societãti comerciale

Pe raza municipiului Husi, politistii au oprit pentru control un autotractor cu semiremorcã, condus de Daniel I., de 25 ani, din comuna Drânceni. Ansamblul de vehicule circula pe ruta Berezeni – Rîsesti, transportând 22.060 kg grâu pentru o societate comercialã cu sediul în localitatea Rîsesti. Tânãrul a afirmat cã a achiziționat grâul de la o persoanã din comuna Berezeni. La verificarea documentelor, politistii au constatat faptul cã grâul transportat nu era însotit de documente de provenientã din cele prevãzute de lege. “Politistii au luat mãsura sanctionãrii contraventionale a administratorului societãtii în cauzã, în conformitate cu prevederile O.U.G. 12/2006 pentru stabilirea unor mãsuri de reglementare a pietei pe filiera cerealelor si a produselor procesate din cereale, cu amendã în cuantum de 5.000 lei, pentru transportul în scop comercial al cerealelor sau al produselor de panificatie, neînsotite de documentele prevãzute de lege care sã justifice provenienta licitã a acestora. De asemenea, cantitatea de grâu a fost confiscateã si lãsatã în custodie la o societate commercialã cu punct de lucru în municipiul Husi”, a precizat Mihaela Straub, purtãtor de cuvânt al IPJ Vaslui. Politistii Serviciului de Investigare a Fraudelor si cei din cadrul Sectorului Politiei de Frontierã Fãlciu au efectuat verificãri privind un transport de grâu efectuat pentru o societate commercialã cu sediul în judetul Iasi. “Ansamblul de vehicule a fost oprit de politisti pe raza localitãtii Rânzesti, comuna Fãlciu, conducãtorul auto fiind identificat în persoana lui Mircea I., de 46 ani, din localitatea Valea Lupului, judetul Iasi. Acesta nu a putut prezenta politistilor documentele prevãzute de lege pentru cele 28.600 kg grâu transportate care sã justifice provenienta licitã a acestora. În conformitate cu prevederile O.U.G. 12/2006, politistii au luat mãsura sanctionãrii contraventionale cu amendã în cuantum de 3.000 lei, precum si mãsura confiscãrii grâului transportat”, a mai declarat Mihaela Straub, purtãtor de cuvânt al IPJ Vaslui.