|

Zeci de românce obligate să se prostitueze la Londra, salvate de Poliţie. 17 români au fost arestaţi în Marea Britanie

29 de românce obligate să se prostitueze la Londra au fost salvate de polițiști. Totul s-a întâmplat în urma unei operațiuni care a vizat destructurarea unei rețele internaționale de trafic de carne vie. Membrii reţelei racolau tinere din România şi le obligau să se prostitueze în capitala Marii Britanii. Din 2013 până în prezent, peste 60 de tinere au fost exploatate de proxeneţi. 17 români au fost arestați în acest caz, potrivit surselor România TV. Doi dintre liderii grupării erau căutaţi de autorităţi pentru tentativă de omor.

Procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Iaşi împreună cu ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Iaşi au făcut joi patru percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Constanţa şi Bacău, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracţiunilor de trafic de persoane, proxenetism în formă continuată şi spălare de bani.

Concomitent, la data de 14.11.2019, Poliţia Metropolitană din Londra a efectuat un număr de 16 percheziţii la imobilele utilizate de către membrii grupului infracţional, imobile situate în capitala Regatului Unit al Marii Britanii.

“În cauză, există suspiciunea rezonabilă că începând cu anul 2013, inculpaţii au constituit un grup infracţional organizat în scopul comiterii infracţiunilor de trafic de persoane, proxenetism în formă continuată şi spălare de bani, grup organizat intrafamilial, cu ramificaţii internaţionale, reuşind să recruteze şi să exploateze sexual peste 60 tinere în oraşul Londra”, a transmis DIICOT.

Potrivit anchetatorilor, membrii grupării recrutau tinere din România, cărora le promiteau locuri de muncă bine plătite în Marea Britanie, apoi le obligau să practice prostituţia.

“În activitatea de recrutare a victimelor, racolatorii se orientau spre tinere cărora le lipsea experienţa de viaţă, aveau un nivel scăzut de instruire, o stare materială precară sau se aflau în situaţii familiale conflictuale, promiţându-le că vor obţine sume importante de bani. Tinerele erau recrutate prin inducerea în eroare cu privire la activitatea pe care urmau să o desfăşoare în Marea Britanie sau cu privire la remuneraţia pe care urmau să o primească. Acestea erau cazate iniţial în locuinţele membrilor grupării din Iaşi, Brăila şi Constanţa, ulterior fiind transportate în Londra de către membrii grupării, care le achiziţionau biletele de călătorie”, a mai transmis DIICOT . …https://www.romaniatv.net/zeci-de-romance-obligate-sa-se-prostitueze-la-londra-salvate-de-politie-17-romani-au-fost-arestati-in-marea-britanie_498042.html