|

Zi de foc pentru medicii huseni!

INTERVENTII Ieri a fost una din cele mai solicitante zile pentru medicii spitalului husean, numai pânã la orele amiezii în jur de 30 de persoane prezentându-se în regim de urgentã, fie cu probleme chirurgicale, fie cu afectiuni interne agravate. Nu au lipsit cazurile-limitã: un copil de 6 ani, care cãzuse de la o înãltime de aproape 2 metri, dar si o tânãrã de 26 ani, în stop cardio-respirator. Medicii huseni au avut interventii salvatoare în fiecare caz. Elicopterul SMURD a fãcut, ieri, douã drumuri la Husi.

Copilul în vârstã de 6 ani este din comuna Cretesti, iar el a fost adus la spital în stare destul de gravã. Rudele acestuia le-au spus medicilor cã micutul a cãzut într-un beci, de la o înãltime de aproape 2 metri. Echipa de medici de la Husi a reusit sã îl stabilizeze si l-au trimis cu elicoperul SMURD la Iasi. “Prezenta un traumatism cranio-cerebral dar, cu toate acestea, s-a reusit stabilizarea lui. Cãzãtura a fost una destul de serioasã, de la o înãltime de aproape 2 metri. A fost trimis la Iasi, cu elicopterul SMURD. Da, sunt sanse mari de recuperare. Din fericire, nu i-a fost pusã viata în pericol”, a spus chirurgul Wassouf Emad, directorul spitalului municipal “Dimitrie Castroian” Husi. De asemenea, un alt caz dificil a fost acela al unei tinere, în vârstã de 26 de ani, din Berezeni. Medicii huseni au reusit, practic, sã o readucã la viatã, desi tânãra se afla în stop cardio-respirator. “Starea acestei tinere era destul de gravã, ea suferã si de epilepsie. Partea bunã este cã s-a reusit stabilizarea ei si trimiterea de urgentã la Iasi, cu elicoperul SMURD”, a mai spus medicul Wassouf Emad.

Medicii si-au fãcut bine treaba!

De altfel, întreaga zi a fost una cu un numãr mare de solicitãri, iar compartimentul de primiri urgente, recent înfiintat, si-a dovedit din plin eficienta. Echipa de medici – formatã din dr. Claudia Simian (medicinã de urgentã), Victora Temelie (ortoped), Wassouf Emad (chirurg), Liliana Balan, medic neurolog, dar si asistentele care i-au ajutat – a demonstrat cã poate face fatã oricãror situatii, indiferent cât de grele ar pãrea. “A fost, într-adevãr, o zi grea, cu multe solicitãri, dar noi ne bucurãm cã s-a putut interveni de fiecare datã si au fost si rezultatele dorite”, a spus medicul Wassouf Emad.