“Bunicuţe” infractoare. Pentru ce-s căutate

■ mai multe nemţence, care-s trecute de multişor de prima tinereţe, sînt căutate pentru că se sustrag de la executarea unor pedepse cu închisoare ■ cea mai în vîrstă are 67 de ani şi a fost condamnată pentru înşelăciune ■ altele sînt date în urmărire după ce au fost găsite vinovate tot de infracţiuni economice ■

Mai multe femei din judeţul Neamţ sînt date în urmărire naţională, fiind căutate de oamenii legii pentru că au fost condamnate de diverse instanţe la pedepse privative de libertate.

Cele mai multe dintre infractoare au fost găsite vinovate de săvîrşirea de înfracţiuni de înşelăciune, însă sînt şi femei condamnate pentru corupţie sau trafic de persoane.

„Fetele rele“ au de executat pedepse între 1 şi 6 ani de închisoare. Lidera de vîrstă a bunicuţelor infractoare este Doiniţa Mioriţa Ciocoiu, în vîrstă de 67 de ani, din localitatea Pîngărăcior, comuna Pîngăraţi.

Aceasta a fost condamnată de magistraţi la o pedeapsă privativă de libertate de 1 an şi 10 luni de închisoare. Asta după ce a falsificat mai multe documente în baza cărora a obţinut împrumuturi bancar.

Cea căutată de oamenii legii are o înălţime de aproximativ 1,55 metri, cam 45 de kilograme, ochi albaştri şi păr alb. Se pare că femeia, care a fost profesoară, ar fi plecată peste graniţă, la un moment dat existînd indicii că s-ar afla prin Anglia. Ea a înşelat case de ajutor reciproc de unde a obţinut bani cu adeverinţe false.

Pe locul doi în clasamentul vîrstei urmează Mihaela Gâză, de 64 de ani, din Roznov. Şi aceasta s-a axat pe înşelăciuni şi a fost condamnată la o pedeapsă definitivă de 6 ani de închisoare, dar nu a mai fost găsită pentru a fi încarcerată.

Gâză a fost patroana firmei For Invest, iar în dosar şi contabila firmei a fost condamnată la 2 ani cu suspendare, la fel ca şi alţi inculpaţi, toţi salariaţii firmei menţionate. În cauză au fost acuzaţii de înşelăciune, instigare la această faptă şi fals, după ce anchetatorii au stabilit că mai multe institutii de credit au fost înşelate cu 1,88 miliarde de lei vechi.

Ceilalţi inculpaţi au luat credite şi la cîte trei bănci după ce Gâză le-a promis că-i angajează. Acest lucru nu s-a mai petrecut şi nici nu a fost achitat vreun credit după ce banii au fost predaţi patroanei. …http://monitorulneamt.ro/neamt-bunicute-infractoare-pentru-ce-s-cautate/
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ