„Vocea Bârladului” a sãrit în ajutorul bãtrânului din Pogonesti rãmas sub cerul liber! (FOTO)

FAPTE BUNE…O echipã de voluntari de la grupul “Vocea Bârladului” a ajuns la Gheorghe Iordache, de 65 de ani, a cãrui casã a ars definitiv. Omului nu i-au mai rãmas decât peretii, în urma celor sase incendii petrecute în decurs de douã sãptãmâni. Au ars toate bunurile sale, aparatura electricã, hainele, documentele. Rãmas sub cerul liber, omul a fost ajutat de primarul comunei Pogonesti, Ionel Iordache si de o echipã de voluntari, în frunte cu Cristi Apostol, care au fost la Pogonesti cu ajutoare. „Când facem bine, ne facem bine!”.

Casa lui Gheorghe Iordache, de 65 de ani, din comuna Pogonesti, nu mai existã! Dupã ce a fost distrusã de nu mai putin de patru incendii, în perioada 18 aprilie – 3 mai, pe data de 4 mai a fost arsã complet, într-un ultim incendiu! Bãrbatul se afla la prânz la o rudã, pentru a servi masa, când casa sa a fost incendiatã pentru a cincea oarã! Au sãrit cu totii sã mai salveze chilerul în care omul mai avea douã paturi, o butelie de aragaz plinã si câteva haine. Era tot ce îi mai rãmãsese din ce-a avut în casã! Au stins repede incendiul care nu apucase sã ia amploare. Însã nu bãnuia nimeni ce avea sã se întâmple câteva ore mai târziu! Casa lui Gheorghe Iordache – chilerul cu ultimele lucruri ale acestuia, era în flãcãri, pe la orele 19.25! Incendiul a fost semnalat de un vecin, care a alarmat pe primarul Ionel Iordache. Acesta a adus imediat o vidanjã cu apã, încercând sã stingã vâlvãtaia. Dar anexa respectivã era cuprinsã total de flãcãri!

Rãmas sub cerul liber, a primit un mic ajutor de la voluntarii bârlãdeni!

„Sâmbãtã dupã amiazã ne-am deplasat în satul Pogonesti, la nea Gheorghe. Un om care a trecut a sasea oarã prin aceeasi nãpastã! Am ajuns acolo si am dat peste un domn la o vârsta respectabilã, care ne-a întâmpinat cu lacrimi în ochi si cu mari emotii. Ne-a mãrturisit cã suntem primii voluntari care au ajuns la dumnealui. I-am dus un aragaz, alimente, încãltãminte si îmbrãcãminte ! Nea Gheorghe ne-a zis, cu lacrimi în ochi, cã are nevoie de materiale de constructii sã poatã începe reconstructia casei!„ a precizat pentru cotidianul Vremea NOUÃ, Cristi Apostol, unul din voluntarii de la „Vocea Bârladului”.

Pentru cã Gheorghe Iordache nu mai are un acoperis deasupra capului, Ionel Iordache, edilul comunei s-a gândit sã-l ajute. „O sã încercãm sã-i ridicãm mãcar o camerã si un hol, cu materialele de la noi, cu oamenii nostri. Trebuie ajutat, nu se poate altfel”, a spus hotãrât primarul Ionel Iordache. Dar nu este destul. Omul mai are nevoie si de masã, dulap, veselã, lenjerie… Poate fi gãsit în comuna Pogonesti, iar detalii puteti obtine de la Primãria comunei.

CITITI SI:  https://vremeanoua.ro/disperare-casa-unui-barbat-a-ars-de-patru-ori-in-doua-saptamani-foto

CITITI SI: https://vremeanoua.ro/casa-din-pogonesti-incendiata-si-a-sasea-oara-foto
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ