spot_imgspot_img
5.8 C
Vaslui
20-apr.-2024

“Bibliosong” s-a calificat în finala festivalului “Mamaia Copiilor”!

- Advertisement -

Copiii grupului vocal al Bibliotecii Judetene Vaslui au făcut furori la mare

Copii de la “Bibliosong” au obtinut punctaj maxim la preselectia finalã a festivalului national “Mamaia Copiilor”, devansând formatii puternice de gen din tarã. Este pentru prima datã când un grup vocal de copii din judet se calificã la acest eveniment cultural. Finala concursului se desfãsoarã între 3 şi 7 iunie, când “Bibliosong” poate aduce marele premiu acasã. Dacã avem în vedere cã nici dupã 5 ani de la înfiintarea grupului acesta nu are un sponsor principal, majoritatea cheltuielilor fiind suportate din buzunarul pãrintilor, la care se adaugã mici contributii financiare ale Consiliului Judetean si Bibliotecii Judetene Vaslui, performanta celor 20 de copii este cu atât mai lăudabilă.

VALURI DE APLAUZE! Pentru prima datã ne calificãm cu punctaj maxim în finala festivalului “Mamaia Copiilor”, acolo unde, an de an, participã grupuri de muzicã usoarã de prestigiu, puternic sustinute financiar de institutii de culturã din tarã. Cei 20 de copii, cu vârste între 5 şi 14 ani, ai grupului “Bibliosong”, formatie apartinând Bibliotecii Judetene “Nicolae Milescu Spãtarul”, au trecut fãrã probleme etapele zonale, cea regionalã si, iatã, acum au prins cu succes nationala. Coregrafia lui Cosmin Cretu, împletitã cu compozitiile lui Claudiu Bulete si Marcel Iorga, amândouã sub coordonarea profesoarei Carmen Trufia, au smuls la Constanta ropote de aplauze la scenã deschisã. Piesa de şase minute cu care s-a intrat în finalã este, de fapt, un colaj din trei melodii: “Spectacol la Mamaia, “Copilãrie” si “Dirli – Da”. De asemenea, am avut candidati si în sectiunile individuale pline ochi de zeci de concurenti din întrega tarã. “Emotii mari transformate în motivatii puternice, muncã multã si o extraordinară sutinere de acasã. Asta a fost reteta de anul acesta. Este un pas mare pentru noi. În urmã cu douã zile nimeni n-a dormit. La miezul nopti eram toti cu ochii pe internet sã vedem primele rezultate”, spune Carmen Trufia. Acestea au fost mai mult decât bune: pe prima pozitie “Bibliosong”, urmat de “Voces” (Botosani), “Viviox”(Ploiesti), “Armonia” (Nãvodari), “Stelutele Muzicii” (Iasi). Evident, va fi o luptã acerbã, toate formatiile dorind marele premiu din 7 iunie, trofeu ce se va decerna în localitatea Mamaia. Pentru cã finala bate la usã, copiii de la “Bibliosong” s-au si pus pe repetat. “Vom aduce elemente noi în coregrafie, vom umbla un pic si la piese si, cel mai important, vom acorda mult mai mult timp repetiţiilor”, mai precizeazã profesorul coordonator.

Grup mare, finantare micã!

Desi sunt cinci ani de când a fost înfiintat, la initiativa doamnei Carmen Trufia, profesor de muzică, grupul vocal nu are încã un sponsor principal. Contributii financiare destul de minore primeste numai din partea Consiliului Judetean si a Bibliotecii Judetene Vaslui, aceastã ultimã institutie achizitionând si cele câteva instumentele muzicale pe care le foloseste formatia. În rest, pãrintii copiilor sunt cei care plãtesc taxele de participare la concursuri, meniul copiilor din deplasãri si înregistrãrile din studiouri realizate pânã în prezent. Chiar si asa, formatia a avut spectacole în Republica Moldova în cadrul unor proiecte finantate de Uniunea Europeanã, câteva la Bucuresti, iar cele mai multe la Vaslui si Bârlad. “Muzica usoarã cântatã de copii este slab promovatã în municipiul Vaslui si e pãcat pentru cã sunt multi copii cu talent. În acest moment am în jur de 30 de cereri pentru includerea în cor a altor copii. Mã bucur cã si aceastã educatie, cea prin muzicã usoarã, a ajuns la acest nivel si în orasul nostru si munca celor mici, dar si efortul pãrintilor au fost rãsplãtite prin acest rezultat”, a mai spus Carmen Trufia.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.