spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
13.8 C
Vaslui
12-mai-2025

“Nu-mi închid ferma de la Rebricea!” (foto)

- Advertisement -

Bogos nu dã doi bani pe autoritãtile statului:

PRIVILEGIAT Omul de afaceri Stefan Bogos nu se lasã intimidat de amenda de 60.000 lei si suspendarea activitãtii, dictate de comisarii Gãrzii de Mediu. Acesta continuã sã scoatã pui la ferma din Rebricea, în ciuda opozitiei localnicilor si a faptului cã nu are autorizatia de mediu. “Autoritãtile astea ale statului iau si ele mãsuri ca sã nu zicã lumea cã sunt degeaba. Nu-mi închid ferma de la Rebricea! Ca sã-mi obtin toate autorizatiile eu trebuie mai întâi sã functionez acolo. E ca atunci când o femeie naste. Întâi nasti si apoi te duci sã iei certificatul de nastere. Asa si la mine. Întâi functionez si apoi mã pun la punct cu autorizatiile” si-a justificat Bogos decizia de a nu se supune mãsurii dictate de Garda de Mediu. Seful Gãrzii de Mediu, Gabriel Cristian Laic, este depãsit total de situatie. Domnul comisar sef, plãtit pentru a lua mãsuri în vederea respectãrii legislatiei sustine cã fiecare decide dacã respectã sau nu legea. Ne întrebãm atunci care este rolul sãu în fruntea institutiei si cum îsi justificã salariul! “Noi am fost acolo, am constatat neregulile, am sanctionat contraventional societatea, am dispus suspendarea activitãtii de la ferma respectivã. Mai mult nu putem face. E libertatea fiecãruia de a respecta sau nu legea” ne-a spus comisarul sef.

Comuna Rebricea rãmâne cu duhoarea de la ferma de pui. În ciuda amenzii de 60.000 de lei si a suspendãrii activitãtii dictate de Garda de Mediu, rebricenii nu vor scãpa de cosmarul olfactiv din ultimele luni si asta deoarece proprietarul fermei spune cã functioneazã legal si nu are de gând sã-si închidã afacerea. Si, din câte se pare, cuvântul lui este mai puternic decât legea. Potrivit comisarilor Gãrzii de Mediu, ferma functioneazã fãrã autorizatie de mediu. În acelasi timp, Directia de Sãnãtate Publicã Vaslui spune cã SC Vanbet SRL nici mãcar nu a depus documentatia pentru a intra în legalitate, si cu toate astea Bogos scoate pui pe bandã rulantã la Rebricea. “Nu ia nimeni atitudine pentru cã e prea puternic. Are relatii peste tot, în toate institutiile statului. Sã vinã cei care ar trebui sã aplice legea sã stea aici douã-trei zile. Sã-si spele o rufã iar când s-o ia de pe sârmã sã vadã cã trebuie sã o spele din nou, cã miroase a clocit. Sã trãiascã ei cu usturimea din gât cu care trãim noi aici. Dar asa e în România, dacã ai bani poti sã faci orice. Cine sã ne mai apere si pe noi, oamenii simpli?” s-a plâns Alina, una dintre locatarele blocului din apropierea fermei.

“Nu închid ferma!”

În mod normal, dacã ar fi sã respecte legea, Bogos ar trebui sã înceapã depopularea fermei pânã la obtinerea tuturor autorizatiilor. Acest lucru nu se va întâmpla, spune proprietarul.”Autoritãtile statului iau si ele mãsuri ca sã nu zicã lumea cã sunt degeaba. Nu-mi închid ferma de la Rebricea pentru cã nu am motive! Ca sã obtin toate autorizatiile, eu trebuie mai întâi sã functionez acolo. Abia dupã câteva luni de activitate acolo pot sã vin cu un studiu de impact, cu alte documente. E ca atunci când o femeie naste. Întâi nasti si apoi te duci sã iei certificatul de nastere. Asa si la mine. Întâi functionez si apoi mã pun la punct cu autorizatiile” ne-a declarat Stefan Bogos. Acesta mai spune cã cetãtenii din comuna Rebricea nu au nici un motiv sã se plângã de mirosul neplãcut si a dat exemplu chiar familia lui. “Sincer sã fiu, nu-i înteleg pe cei de la Rebricea de ce se plâng. Eu am casã la câtiva metri de ferma de la Banca si nu sunt afectat de miros. În fiecare dimineatã familia mea se trezeste la câtiva metri de fermã si nu ne plângem de nici un miros insuportabil” ne-a mai spus omul de afaceri.

“Puiul de fermã este mult mai bun si mai sãnãtos decât cel crescut la curte”

Da, ati citit bine! Vã vine sã credeti sau nu, potrivit lui Bogos, puii de la fermele lui sunt mult mai sãnãtosi si mai buni decât puii de curte. “Fãrã îndoialã, carnea de pui crescut la fermele mele este mult mai sãnãtoasã si mai bunã decât cea a unui pui crescut la curte. V-ati întrebat de ce unui bolnav de hepatitã chiar i se recomandã sã manânce carne de pui de fermã si nu de ogradã? Pentru cã proteina cãrnii de pui crescut la fermã este una mult mai usoarã, mult mai repede este asimilatã de corpul uman. Asta nu se întâmplã la gãina de ogradã, care are o carne mai grasã, mai greu digerabilã de cãtre om” a spus Bogos

Îsi hrãneste pãsãrile cu ardei iuti si cu saramurã de rosii

INVENTIV…1.200.000 de pui scoate Bogos o datã la 18 zile. Spune cã pentru a-si hrãni pãsãrile are nevoie de 5000 de tone de furaje pe lunã. “Mi-ar trebui toate terenurile lui Porumboiu sã scot cerealele de care am nevoie. Cred cã si mai mult” Spune cã puii injectati sunt doar un mit în România. “Asta cu puii injectati a fost scornitã din cauza americanilor. Ei mãnâncã numai piept de pui iar pulpele le dau aproape gratis. Azi, în toate fast-food-urile din lume gãsesti pulpe de pui. Au ajuns si pe piata româneascã iar pentru a-i deosebi de puii nostri, unii gãinari români s-au grãbit sã scrie pe etichete <<fãrã hormoni>>, <<fãrã E-uri>>. Într-un fel ne-am dat în cap singuri pentru cã niciunul dintre crescãtorii de pui din tarã nu-si injecteazã marfa. Chiar am propus la o întâlnire nationalã a gãinarilor sã scoatem de pe etichete aceste specificãri”. Recunoaste însã cã are un truc pentru a bãga fortat apã în pui. “În fiecare zi le dãm sã mãnânce ardei iuti. Nici nu stiti cum beau apã dupã ce mãnâncã! Din meniul zilnic nu lipseste nici saramura de rosii, care face gãlbenusul mai galben, mai atrãgãtor ochiului” ne-a mai spus Bogos.

- Advertisement -
spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.