spot_imgspot_img
13.2 C
Vaslui
20-apr.-2024

„Fortãreata Nebunilor” si George Arion au ajuns la Bârlad

- Advertisement -

Ieri, la Biblioteca „Stroe Belloescu” din Bârlad a avut loc lansarea ultimei cãrti scrise de George Arion, „Fortãreata Nebunilor”. La aceastã lansare a venit autorul, care a dezvãluit cã, la Bârlad, a petrecut patru ani din viatã, spre surpinderea multor invitati care au participat la lansare.

În prezenta multor iubitori de literaturã politistã si a primarului Constantin Constantinescu, ieri a avut loc la sala de lecturã a Bibliotecii „Stroe Belloescu” din Bârlad, o întâlnire extrem de interesantã cu George Arion (n. 1946 la Tecuci), care si-a lansat ultima carte scrisã, „Fortãreata Nebunilor” (lansatã oficial în aprilie, la Bucuresti). George Arion este jurnalist si scriitor de romane politiste român, poet, prozator, eseist, libretist si publicist, membru al Uniunii Scriitorilor din România. În prezent este directorul publicatiilor “Flacãra“ din România. A fost caracterizat în momentul publicãrii primului sãu roman politist, „Atac în bibliotecã”, drept „un Raymond Chandler român” de cãtre criticul literar Ovid S. Crohmãniceanu, el însusi autor de paraliteraturã. Ziaristul si caricaturistul Octavian Andronic l-a numit „un San Antonio dâmbovitean”. Este autor a numeroase volume de versuri, eseisticã, publicisticã si teatru, libretistul primei opere politiste de la noi, scenarist de filme de lung metraj si seriale tv. George Arion este considerat cel mai bun autor de thrillere si mistery din România. Douã dintre realizãrile sale în acest gen au fost premiate de cãtre Uniunea Scriitorilor, în 1995 si 1999. La lansarea cãrtii „Fortãreata Nebunilor” a fost prezent însusi autorul, George Arion, care a mãrturisit cã nu întâmplãtor a ales sã-si prezinte cartea si la Bârlad, la Biblioteca „Stroe Belloescu”.

„Nu am ales Bârladul întâmplãtor”

„Am dorit foarte mult ca una dintre lansãrile cãrtii mele, lansatã de putin timp, sã se petreacã la Bârlad. Foarte putini stiu cã eu si cu pãrintii mei am locuit în Bârlad timp de patru ani. M-am nãscut în Tecuci, dar pentru mine este foarte important Bârladul, deoarece aici am învãtat sã citesc. Întâmplarea face cã, exact în aceastã bibliotecã, eu am devenit cel mai fervent cititor, astfel încât, la un moment dat, prin anii 1953 – 1954, era o gazetã de stradã în Bârlad si timp de o sãptãmânã a stat acolo numele meu si cu fotografia mea, fiind declarat cel mai pasionat cititor al Bârladului, nu dintre cei mici, ci dintre toti cititorii din Bârlad. Prin urmare, mã leagã multe amintiri de orasul dumneavoastrã: aici am vãzut primele filme, aici am vãzut prima piesã de teatru, astfel încât copilãria mea a însemnat nu numai joaca de pe dealul din spatele Scolii Pedagogice, unde tatãl meu era director, iar mama învãtãtoare. Am plecat când eram în clasa a III-a, însã Bârladul a rãmas în inima mea. Chiar dacã bârlãdenii nu au simtit nevoia sã mã cheme încoace niciodatã, acum fiind pentru prima datã în aceastã salã a Bibliotecii „Stroe Belloescu”, eu am simtit cã este de datoria mea fatã de acest loc sã fiu prezent aici si sã-mi aduc aminte, împreunã cu cei prezenti, de un moment unic în existenta mea”, a precizat George Arion.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.