spot_imgspot_img
5.7 C
Vaslui
20-apr.-2024

„Tânãrul” autor Alexandru Mânãstireanu lanseazã o carte la „Academia Bârlãdeanã”

- Advertisement -

Sâmbãtã, 20 august, la orele 17.00, are loc în sala de festivitãti a „Academiei Bârlãdene” lansarea cãrtii „Cãlãtor…. prin vâltoarea vremii”, vol. IV, a profesorului Alexandru Mânãstireanu. Acesta are 95 de ani, debutul ca scriitor fiind fãcut în 2006, la vârsta de 90 de ani.

Profesorul bârlãdean Alexandru Mânãstireanu, care la 12 martie a împlinit frumoasa vârstã de 95 de ani, a debutat în 2006, cu primul volum al acestei cãrti. Cele patru volume, apãrute în intervalul 2006-2011, au factura unor amintiri organizate cronologic, ce se raporteazã la biografia propriu-zisã, la universul copilãriei si al adolescentei, la anii de scoalã, la cercul familiei si al prietenilor, dar si la evenimentele istorice la care a fost contemporan, rar la unele directe, cum a fost perioada rãzboiului. Pe lângã aceste informatii redate cu har, autorul consemneazã, cu exceptia primului volum, si evenimentele zilnice, asemenea unui jurnal în care a consemnat fapte, oameni, întâmplãri, unele notate cu minutiozitate. Volumul I, apãrut la Editura „Sfera” din Bârlad, care are 180 de pagini, descrie copilãria în satul natal, Priponesti, si anii la Scoala Normalã din Bârlad. Un frumos omagiu îl aduce profesorului Paul Constantinescu. În celelalte volume, apãrute la Editura PIM din Iasi, autorul se luptã cu timpul, ajungând astfel la ultimul volum. „Din aproape, în tot mai aproape”, ca sã citãm subtitlul. O impresionantã galerie de personaje abundã în paginile cãrtilor: de la cei care i-au trecut pragul casei, pânã la cei întâlniti pe stradã. Se pot lectura prezentãrile de carte fãcute cu un înalt simt critic, se pot citi scrisorile trimise sau primite de partenerii de dialog, sunt trãirile unui om care a trãit „într-o lume frãmântatã, zbuciumatã, o lume care încearcã sã-si croiascã un nou drum spre viitor”, cum noteazã autorul pe coperta patru a primului volum.

(Material realizat cu sprijinul prof. Serghei Colosenco, lectorul celor patru volume ale profesorului Alexandru Mânãstireanu)

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.