spot_imgspot_img
8.5 C
Vaslui
19-apr.-2024

10 pe linie la Bacalaureat! (video)

- Advertisement -

REZULTATE…Ministerul Educatiei Nationale a publicat duminica, pe site-ul www.edu.ro, rezultatele la examenul de Bacalaureat. În judetul Vaslui, 65,47 % dintre candidati au promovat examenul maturititatii, cu aproximativ 5 procente mai mult decât media nationala. Patru elevi au reusit performanta de a obtine media 10: Elena Nestian si Mihaela Oana Mihaila de la Colegiul „Gheorghe Rosca Codreanu” Bârlad, Teodora Nebunu de la Liceul „Mihail Kogalniceanu” Vaslui si Teodora Elena Vârlan de la Colegiul „Cuza Voda” Husi. La fel ca si la Capacitate, victoria la individual a fost fost adjudecata de „Rosca Codreanu” cu doi elevi de 10, în timp ce pe echipe, laurii au fost culesi de „Mihail Kogalniceanu” cu o promovabilitate de 98.38 %, cu 3,8% mai mult decât cei de pe locul 2. Ana Maria Modiga, eleva care a absolvit Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” din Bârlad si a nãscut în timpul examenului, nu a promovat Bacalaureatul. Ea nu a obtinut note de trecere la matematicã si la anatomie.

La examenul de Bacalaureat din aceasta sesiune s-au înscris un numar de 2934 de elevi , însa numai 2708 au fost prezenti. Dintre acestia, 1773 au trecut cu bine testarea, ceea ce reprezinta un procent de promovabilitate de 65,47 %. În municipiul Vaslui, clasamentul în functie de rata de promovare este: pe primul loc. Liceul „Mihail Kogalnicean- promovare 98,38 %; locul doi, Liceul „Emil Racovita”- promovare 90,92 %; locul trei, Liceul Stefan Procopiu- 60,54 %; locul 4, Liceul cu Program Sportiv- 48,23% urmat de Liceul „Ion Mincu” cu 46,44 % elevi promovati. Liceul de pe primul loc, „Mihail Kogalniceanu” da în acest an si eleva performera a orasului, Teodora Nebunu. Cu media 10 pe linie, tânara stie deja unde sa investeasca toate cunostiintele acumulate în anii de liceu. „Nici nu-mi vine sã cred cã am obtinut acest rezultat. Sunt foarte fericitã si în acelasi timp multumitã cã munca din anii de liceu s-a vãzut la examen. Un examen cu grad de dificultate mediu, pe care l-am tratat foarte serios iar acest lucru mi-a adus rezultate pe masura. Vreau ca mai departe sa merg la facultatea de farmacie. Îi felicit si pe ceilalti colegi care au obtinut medii de 10 si le urez mult succes pe mai departe.” a declarat Teodora Nebunu.

La Bârlad, douã note de zece la Bacaluareat

La Bârlad, cele mai bune rezultate si cea mai mare ratã de promovabilitate s-a înregistrat la Colegiul National „Gheorghe Rosca Codreanu”: douã medii de zece obtinute de douã absolvente de la profilul Filologie – Englezã, colegiul având promovabilitate 94,58%, al doilea pe judet, dupã Colegiul „Mihail Kogãlniceanu” din Vaslui. Cele douã absolvente care au obtinut media 10 la Bacalaureat sunt Elena Nestian si Oana Mihãilã. Pe zona Bârlad, promovabilitatea la examenul de Bacalaureat se prezintã în felul urmãtor: Liceul „MIhai Eminescu” – 75,84%, Liceul Pedagogic „Ion Popescu” – 64, 77%, Colegiul Tehnic „A.I.Cuza” – 30,41%, Colegiul Tehnic „Petru Rares” – 18,18%, Colegiul Tehnic „Marcel Guguianu” Zorleni – 20,29%, Liceul Agricol Murgeni – 11,11%, Liceul Agricol Puiesti – 22,58% si Liceul privat „Concordia” Bârlad – 0%. Ana Maria Modiga, eleva de la Liceul „Miahi Eminescu, care a nãscut în timpul examenului de matematicã si a fãcut eforturi mari sã termine examenul, nu a reusit sã promoveze, fiind respinsã.

„Sunt copilul pe care îl vrea România”

Elena Nestian este din comuna Grivita, fiica preotului din comunã, mama sa fiind cadru medical. A fost un copil foarte bun la învãtãturã, având în toate cele patru clase de liceu doar o singurã medie de 9, restul numai 10. Olimpicã la limba românã an de an, a fost în permanentã printre primii cinci din România la aceastã materie. Dorinta ei cea mai mare este sã devinã un medic bun, ea pregãtindu-se intens pentru a intra la Facultatea de Medicinã de la Bucuresti. „Am avut emotii ca oricare alt candidat. Oricât de bun ai fi, sigur ai emotii, mai ales cã eu sunt tot timpul exigentã cu mine asa cã am avut emotii la unele probe, în special la limba românã unde am luat anul acesta locul V la Olimpiada pe tarã. Acum îmi fac griji pentru examenul de admitere la Medicinã. Faptul cã am luat 10 la Bacalaureat nu înseamnã cã sunt un geniu, pentru cã Bac-ul nu este cel mai greu examen din România. Eu sunt copilul pe care îl vrea România si am obtinut rezultatele respective pentru cã la Codreanu sunt profesori buni, de elitã ceea ce ne face si pe noi elevii sã avem rezultate exceptionale. Profesoara mea de limba românã mereu ne zicea cã succesele se obtin în echipã si noi asta am fãcut, echipã cu profesorii. Vreau sã urmez medicina pentru cã nu mã vãd fãcând altceva, îmi place sã ajut oamenii. Va fi o provocare pentru mine sã ajung un medic bun pentru tara mea. Vreau sã multumesc pãrintilor mei, tatãlui în special, care este preot si acest lucru m-a ajutat mult sã am echilibru psihic. Apropierea de Dumnezeu m-a ajutat sã fiu puternicã”, a spus Elena Nestian.

„Voi fi profesoarã, nu mã vãd fãcând altceva”

Oana Mihaela Mihãilã este din Bârlad, a absolvit Colegiul „Gheorghe Rosca Codreanu” cu media pe cei patru ani peste 9,70 si a obtinut nota maximã la Bacalureat, alãturi de prietena si colega de clasã Elena Nestian. Provine dintr-o familie de oameni gospodari, tatãl lucrând la statia Rompetrol din localitate iar mama muncitor la SC Confectii SA. Vrea cu ardoare sã devinã profesoarã de limba românã si englezã, pentru cã a admirat pe toti profesorii ei de la aceste materii si doreste sã le calce pe urme. „Sunt extrem de emotionatã, nu mã asteptam chiar la 10. Stiam cã voi lua o notã mare, dar la zece nu mã asteptam. De când eram micã mã gândeam cum o sã fiu la Bacalaureat, numãram anii, lunile si apoi zilele. A fost un examen cu adevãrat al maturitãtii. Mai departe doresc sã urmez cursurile Facultãtii de Filologie, sectia Românã – Englezã, pentru cã doresc sã fiu profesor. Este o meserie pe care am îndrãgit-o nespus, încã din copilãrie, fiind fascinatã de toti profesorii mei de românã si englezã. Sincer, nu mã vãd fãcând altceva. Îmi place sã ajut copiii ca la rândul lor sã-si descopere aptitudinile”, a spus Oana Mihãilã.

Husul se mândreste cu o medie de 10,00!

Afisarea rezultatelor la Bacalaureat, la Colegiul National „Cuza Vodã” a fost ieri prilej de bucurie pentru cei mai multi dintre candidati, pãrinti si cadre didactice. Din pãcate, 20 din cei 239 de elevi înscrisi au picat examenul, surprinzãtor, limba românã fiind, anul acesta, punctul slab al celor mai multi dintre ei. Ceilalti însã, au avut motive de bucurie! Nu mai putin de 52 de elevi au obtinut medii excelente, peste 9,00. Notele de 10,00, la discipline de profil (si nu numai), nu au lipsit, matematica, istoria, anatomia, logica, dovedindu-se obiecte pe placul candidatilor. Alãturi de media 10,00 a Teodorei Elena Vârlan, un rezultat la fel de onorant a obtinut si Elena Mãdãlina Mazdrag, cu media 9, 93. Mãdãlina a luat 9,35 la limba românã, 10,00 la matematicã si 10,00 la anatomie.

„Nota 10,00 nu se ia dacã esti tocilar, ci dacã, atunci când înveti, o faci foarte serios”!

Vestea cã a cucerit mult râvnita medie de 10,00 la Bacalaureat a bucurat-o pe Teodora Elena Vârlan, absolventã a profilului Filologie 1 si, totodatã, elevã la clasa profesoarei Monica Lovin, cea care i-a fost dirigintã si Oanei Todeilã (promotia anterioarã), ce, de asemenea, a luat cu 10,00 „examenul maturitãtii”. Teodora sustine cã nota maximã de la românã a fost, pentru ea o surprizã plãcutã”, deoarece i se spusese cã sunt putine sanse pentru o notã de 10,00, anul acesta. Ea considerã cã solutia acestui succes nu constã nicidecum în a fi „un tocilar”, ci în acea „întrecere de zi cu zi, cu tine însusi”. „Trebuie sã îti doresti foate mult de la tine, sã vrei sã fii mai bun. Nota 10,00 nu se ia dacã esti tocilar, dacã stai toatã ziua în casã, ci dacã, atunci când înveti, o faci foarte serios”, spune eleva. Îsi doreste sã ajungã la Bucuresti, sã studieze „Relatii Internationale”, iar atunci când va fi suficient de bine pregãtitã, sã înceapã o carierã la Parlamentul European. „De ce Parlamentul European? Pentru cã trebuie ca si România sã fie bine reprezentatã în afara granitelor sale”, este de pãrere Teodora Elena Vârlan, eleva de 10,00 a municipiului Husi, la Bacalaureatul din 2014.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.