11 jandarmi și polițiști, infectați cu SARS-CoV-2. Alți 20 de jandarmi, izolați la domiciliu!

ALERTĂ… Se acutizează situația infectărilor cu virusul SARS-CoV-2 la nivelul județului Vaslui. În această dimineață, a ieșit la iveală faptul că nu mai puțin de șase jandarmi de la Bârlad (2) și Vaslui (4), dar și cinci polițiști de la IPJ Vaslui (dintre care unul de la Poliția Municipală Vaslui) au fost diagnisticați cu Covid 19 și sunt în prezent internați la spitalul din Bârlad. Până acum, cei internați au doar forme ușoare ale bolii, dar sunt sub supraveghere, evoluția acestei afecțiuni dovedindu-se adesea extrem de imprevizibilă. 20 de colegi ai jandarmilor diagnosticați cu Covid 19, au fost izolați la domiciliu, fiind contacți direcți.

Raportarea de la spitalul din Bârlad din această dimineață, arată că situația îmbolnăvirilor  se agravează, întrucât la acest moment  internați în spitalul din Bârlad sunt 254 de bolnavi, iar 18 dintre ei au o formă severă a bolii. Mai grav este că cinci dintre ei sunt la ATI Reanimare, aceștia având nevoie de oxigen pentru a lupta cu boala.

Autoritățile sanitare revin cu apelul către populație de a respecta cele trei reguli importante de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2: distanțarea fizică, spălarea temeinică și cu săpun a mâinilor, precum și purtarea corespunzătoare a măștii de protecție.
NICIUN COMENTARIU