24 C
Vaslui
03-iul.-2022

14 permise de conducere, retinute de politistii vasluieni în doar patru ore

CONTROALE… Politistii din cadrul Sectiei nr. 6 Politie Ruralã Negresti, sprijiniti de politistii Serviciului Rutier Vaslui, au organizat o actiune de amploare, pe drumul national DN 15 D, pe ruta Todiresti – Dumesti, si pe drumul judetean DJ 284, pe ruta Vulturesti – Rebricea, pentru depistarea conducãtorilor de vehicule care încalcã prevederile privind limitele legale de vitezã. De asemenea, actiunea a vizat reducerea riscului rutier si impunerea unui climat de sigurantã si disciplinã în rândul tuturor participantilor la trafic, prin sanctionarea conducãtorilor auto care nu respectã normele rutiere.

„În cadrul activitãtilor derulate, la care au participat 14 politisti, au fost verificate peste 75 de vehicule, fiind legitimate peste 80 de persoane. În urma neregulilor constatate, politistii au aplicat 71 de sanctiuni contraventionale, pentru încãlcãri ale O.U.G. nr. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice în valoare de peste 45.800 de lei. De asemenea, au fost retinute 14 permise de conducere”, a precizat Bogdan Gheorghitã, purtãtorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

Recomandãrile politistilor vasluieni

Pentru reducerea gradului de victimizare prin accidente de circulatie, politistii rutieri vasluieni le recomandã conducãtorilor auto sã adopte o conduitã preventivã, sã respecte cu strictete regulile de circulatie si sã circule cu o vitezã adaptatã în permanentã la conditiile de drum. „Rulati cu o vitezã redusã, adaptatã permanent conditiilor concrete din trafic, în special când se circulã în coloanã. De asemenea, pentru un plus de sigurantã, se impune si mãrirea distantei în mers între vehicule. Purtati centura de sigurantã! Utilizati sistemele de retentie omologate pentru ocupantii din autovehicule! Nu utilizati telefonul mobil sau alt dispozitiv mobil prevãzut cu functia de înregistrare ori redare text, foto sau video, în timp ce conduceti autovehicule pe drumul public. Nu bruscati comenzile autoturismului si efectuati fiecare manevrã doar dupã o temeinicã asigurare. Acordati prioritate de trecere pietonilor angajati în traversarea regulamentarã a drumului public prin locurile special amenajate si semnalizate. Nu îngreunati traficul si nu obstructionati vizibilitatea prin opriri sau stationãri neregulamentare”, au transmis politistii vasluieni.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here