14 zile izolare la domiciliu și după 1 iunie, în anumite condiții. Cine poate evita măsura

Persoanele care vin din zone cu risc în România vor intra în izolare timp de 14 zile și după data de 1 iunie. Măsura poate fi evitată de cei care revin în România doar din țări care nu prezintă risc de infectare.

Cetățenii români sau străini care vin în România vor intra în izolare la domiciliu timp de 14 zile și după data de 1 iunie. Această măsura va rămâne valabilă până pe data de 15 iunie și este valabilă pentru zonele cu risc ridicat de infectare, cum ar fi Spania, Italia sau alte țări cu risc de răspândire a virusului. Sunt foste zone „roșii” care însă între timp au devenit „galbene”, potrivit Institutului Național pentru Sănătate Publică.

Cine vine dintr-o zonă fără risc va putea evita măsura izolării, spune premierul Orban.

„Până la data de 15 iunie toți cei care se întorc din țări cu nivel de răspândire a virusului, la întoarcere intră în izolare la domiciliu 14 zile, carantină doar pentru cei care cer. Măsura este până la data de 15 iunie. Sigur că cei care pleacă în ţări care nu prezintă risc, la întoarcere ei nu trebuie să se izoleze. De exemplu din 16.000 de cetățeni care intră în România, din care cetăţeni români probabil sunt 11.000, doar jumătate dintre ei intră în izolare la domiciliu, pentru că ceilalţi vin din ţări unde nu este necesară izolarea la domiciliu”, a explicat Ludovic Orban. ….https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/social/14-zile-izolare-la-domiciliu-si-dupa-1-iunie-in-anumite-conditii-cine-poate-evita-masura-1314702
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ