19 grădinițe vor rămâne deschise pe perioada vacanței de primăvară, în Vaslui

Vasluienii care nu au cu cine lăsa copiii acasă, în timpul ce merg la serviciu, îi pot lăsa la grădiniță pe perioada vacanței de primăvară, în anumite intervale de timp. (Foto: Grădinița “Castelul Copiilor”)

DESCHISE… Deschiderea grădinițelor pe perioada vacanței de primăvară vine în sprijinul părinților care nu își pot lua liber de la muncă pentru a sta cu copiii, fiind luați pe nepregătite de prelungirea vacanței. Solicitările părinților au fost ascultate: “Noi am ținut cont de numărul de cereri de la părinți, s-a aprobat în Consiliul de Administrație a unităților școlare, în funcție de acest număr. În funcție de perioada în care părinții au dorit să aducă copiii, colegele mele asigură la clasă câte 2 cadre didactice, deoarece vor fi deschise doar grădinițele cu program prelungit. Doar din partea acestora am primit solicitări”, declară reprezentanta ISJ, Loredana Roman. Astfel, programul va varia de la o grădiniță la alta, pe diferite perioade.

Vasluienii vor beneficia de sprijinul a nouă grădinițe cu program prelungit în perioada 02-23 aprilie. Este vorba despre Grădinița Numărul 3, Grădinița numărul 5, Grădinița numărul 8, Grădinița numărul 9, Grădinița numărul 15, Grădinița numărul 17 din Vaslui. De asemenea, Grădinița cu program prelungit Castelul Copiilor nu a ezitat, în această perioadă dificilă, să ofere părinților un ajutor, fiind o soluție alternativă la grădinițele de stat. Aceasta își va păstra ușile deschise și în continuare, pe durata vacanței de primăvară. În ajutorul bârlădenilor se deschid două grădinițe, mai exact Grădinița numărul 2, dar și Grădinița numărul 9. Între 5 și 23 aprilie vor fi deschise 3 grădinițe: Grădinița Norocel, Negrești, Grădinița numărul 11 Bârlad, Grădinița numărul 8 Bârlad. Începând cu data de 11 aprilie, alte 8 grădinițe își vor deschide porțile pentru cei mici: Grădinița cu program prelungit a Liceului Pedagogic Ioan Popescu, în Bârlad. În Huși, 3 grădinițe vor fi deschise, mai exact Grădinița numărul 1, Grădinița numărul 10 și Grădinița numărul 12. În Vaslui, Grădinița numărul 6, Grădinița numărul 11, Grădinița numărul 18 și Grădinița numărul 19 vor funcționa până pe 23 aprilie.

Situația funcționării grădinițelor cu program prelungit
– județul Vaslui –
6 COMENTARII

  1. Educatoarele muncesc fără a fi plătite! Asa e in invatamant! Nu e ca in alte sectoare bugetare! Acolo se plătește tot ce este suplimentar.

LĂSAȚI UN MESAJ