spot_imgspot_img
17.1 C
Vaslui
25-apr.-2024

2021 a bătut toate recordurile, iar coșul zilnic e mai scump cu 14% decât anul trecut. „Suntem ai nimănui, eu așa consider”

- Advertisement -

În fața avalanșei de scumpiri, românii caută neputincioși soluții de supraviețuire de la o lună la alta. Și spun că mersul la cumpărături s-a transformat într-o misiune imposibilă. Jurnaliștii Digi24 au mers în magazin să afle cât îi costă pe oameni coșul zilnic de cumpărături.

Mâncarea devine tot mai scumpă de la an la an. Iar 2021 a bătut toate recordurile.

Femeie: Suntem ai nimănui, eu așa consider, ne simțim ai nimănui, problema e că noi suntem tineri și muncim de dimineață până seara, 15 ore, 20 de ore și degeaba… dar sunt bătrânii, copiii care nu știu ce timpuri vor prinde.

Ion Păunel, expert agricol: Am avut o vară secetoasă, iar de aici totul a început să curgă în defavoarea consumatorului.

O echipă Digi24 a fost la cumpărături și a calculat cât plătește un român cu venit mediu pentru un coș plin cu alimentele de bază.

Aceleași produse în coș, mai scumpe cu 14% decât anul trecut

Ana-Maria Păun, jurnalist Digi24: Voi lua un kilogram de zahăr, costă 3 lei, anul trecut era 2,5 lei. Am nevoie și de un kg de făină, acesta costă 4,2 lei, deci aproape 7 lei pentru cele două produse. Mergem mai departe, la raionul de lactate. Am nevoie de un litru de lapte, îl iau pe acesta, e 6 lei, cu 6% mai scump decât anul trecut, pentru a vă face o idee. Voi lua și o bucată de telemea și un pachet de unt. Am trecut pe listă și un litru de ulei. Îl aleg pe acesta, costă 8,9 lei, anul trecut același produs costa 6,2, adică o creștere cu 44%. …https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/social/2021-a-batut-toate-recordurile-iar-cosul-zilnic-e-mai-scump-cu-14-decat-anul-trecut-suntem-ai-nimanui-eu-asa-consider-1700317

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.