spot_imgspot_img
10 C
Vaslui
26-apr.-2024

2500 de „boboci” în judetul Vaslui (FOTO)

- Advertisement -

Ieri a început un nou an scolar. Conform datelor transmise de Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) Vaslui, la nivelul judetului sunt înscrisi în învãtãmântul preuniversitar 75.000 de elevi, dintre care aproximativ 2500 sunt în clasa pregãtitoare. Atât conducerea ISJ Vaslui cât si autoritãtile locale le-au urat copiilor mult succes.

Cei 75.000 de elevi care s-au întors în bãnci învatã în 751 de entitãti scolare, dintre care 150 scoli coordonatoare. Dacã pentru unii începerea anului scolar reprezintã o bucurie, nu acelasi lucru poate fi spus despre copiii care învatã în spatii improvizate, asa cum este cazul celor de la Fâstâci, sau copiii care sunt nevoiti sã facã naveta pe jos kilometri întregi pentru a ajunge la cursuri, din cauza lipsei microbuzelor scolare sau a altor mijloace de transport. Odatã cu elevii se întorc la catedrã si aproximativ 5000 de cadre didactice, cãrora li se adaugã 2000 de persoane care reprezintã personalul auxiliar. Desi multe dintre problemele cu care se confruntã învãtãmântul vasluian nu au fost încã rezolvate, conducerea ISJ Vaslui, primarul Vasile Pavãl, dar si alte figuri reprezentative din politica vasluianã s-au grãbit sã ia parte la ceremoniile de deschidere a noului an scolar. Primarul Vasile Pavãl a fost prezent la Scoala Gimnazialã „Mihai Eminescu”. „Privesc în fiecare an cum începutul toamnei rãvãseste cu emotii sufletele noastre, fie cã sutem bobocei, elevi, pãrinti, bunici sau cadre didactice. Nu e niciodatã simplu sã te afli în fata inocentei, a vârstei neprihãnite, a ochilor care te pãtrund cu interes si asteaptã de la tine îndrumãrile spre o viatã mai bunã. Cu atât mai mult, a fi dascãl, responsabil de fundatia intelectualã a fiecãruia dintre noi, este o emotie, repetitivã la fiecare generatie, dar si cu fiecare an scolar. E timpul de început al visului, în care educatorii îsi propun, cu îndrãznealã si încredere, sã facã din nou tot ce le stã în putintã pentru ca ziua de mâine sã aducã cu sine bucuria împlinirilor, a succeselor binemeritate. Responsabilitatea este, totodatã, si a noastrã, a Primãriei municipiului Vaslui, a celor care trebuie sã veghem mereu ca institutia de învãtãmânt sã punã la dispozitia elevilor si a cadrelor didactice întreaga ei capacitate operationalã, astfel încât florile cunoasterii sã poatã creste nestingherit. Vã multumim pentru încrederea acordatã si sperãm ca si în acest an scolar rezultatele efortului comun sã ne facã mândri cã suntem vasluieni, sã ducã numele orasului nostru acolo unde meritã”, a declarat Vasile Pavãl.

Deputatii si-au luat vacantã pe 16 septembrie

În prima zi de scoalã, membrii Camerei Deputatilor nu au lucrat, aceastã hotãrâre fiind luatã la începutul lunii, pe 3 septembrie. Se stie cã deschiderea noului an scolar este un prilej bun pentru publicitate, chiar dacã declaratiile politice în scoli nu sunt vãzute cu ochi buni. Cei mai multi parlamentari vasluieni s-au grãbit sã profite de aceastã sansã, a existat însã un absent, deputatul Adrian Solomon plecat cu o delegatie în China.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.