spot_imgspot_img
5.7 C
Vaslui
20-apr.-2024

29,67 % la nivel național şi 30,68 la nivelul mun. Chişinău

- Advertisement -

Rata de participare, cu excepţia raionului Dubăsari şi a ambasadelor din străinătate, este de 29,67%, a anunţat secretarul CEC, Iurie Ciocan.

UPDATE 22:35
Potrivit site-ului oficial al CEC, până la această oră au votat 28,85 % dintre alegători, la aceștia adăugându-se 1,53 % de votanți înscriși în listele electorale suplimentare.

UPDATE: Potrivit cifrelor prezentate de Comisia Electorală Centrală (CEC), până la ora 21 la referendumul constituțional cea mai mare rată de participare a fost înregistrată în raioanele Teleneşti, Şoldăneşti, Călăraşi, Hânceşti şi Ialoveni (în jur de 34-41 %). CEC nu a făcut publică o cifră generală, pe ţară, pentru că mai sunt circumscripţii de la care nu au fost colectate datele. În acelaşi timp, secretarul CEC, Iurie Ciocan, a menţionat că „noi nu am reușit să colectăm deocamdată datele în regim electronic, din cauza fluxului de vizitatori”.

Comisia Electorală Centrală a făcut ultimele rezultate ale votării la referendumul constituţional republican. În total, până acum au votat 22, 17%din alegători înscrişi în listele de bază. Cele mai mari cifre s-au înregistrat la Teleneşti – 34,85%. În raioanele Orhei, Hânceşti şi Nisporeniau votat peste 30% . Codaşă rămâne UTA Găgăuzia cu doar 6,84% din alegători ce au votat.

Şeful CEC, Iurie Ciocan, a spus că pagina web a Comisiei nu face faţă numărului mare de accesări. Potrivit lui, circa 20 mii de utilizatori au accesat saitul CEC în ultimele ore.

Până la ora 12.45, prezenţa la urnele de vot constituie 10,82 % dintre cetăţenii înscrişi în listele electorale, potrivit paginii electronice a Comisiei electorale Centrale (CEC).

Cei mai activi cetăţeni sunt cei din raionul Teleneşti. Peste 16 la sută au participat deja la referendumul constituţional. Urmează cei din Şoldăneşti (15,49%), Ştefan Vodă, Rezina şi Hânceşti cu rata de participare de peste 14 la sută.

… timpul.md

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.