30 iunie: ziua în care vor începe examenele teoretice pentru obținerea permisului de conducere

NOUTĂȚI… Conducerea Serviciului Permise și Înmatriculări Auto Vaslui anunță că începând cu data de 30 iunie vor începe examinările la proba teoretică pentru obținerea permisului de conducere, pe baza programărilor. Cu o zi înainte, pe 29 iunie, vor fi examinați, fără programare, candidații care au dosarele expirate sau care expiră la data de 31 iunie. De asemenea, începând cu 17 iunie intră în vigoare noile taxe pentru obținerea permisului de conducere și a certificatului de înmatriculare. Astfel, de mâine, vasluienii vor plăti 89 de lei, taxă pentru permisul de conducere și 49 de lei, taxă pentru certificvatul de înmatriculare. Și tot conducerea Serviciului Permise și Înmatriculări Auto anunță faptul că au fost mărite efectivele de examinatori la traseu cu încă patru examintori, detașați, de la IPJ Vaslui, pe o perioadă de 6 luni.

Vin vești bune și pentru vasluienii care vor să obțină permisul de conducere. Astfel, începând cu 30 iunie, se vor relua examenele teoretice, în condiții speciale. Candidaților li se va lua temperatura corporală la intrarea în sala de examen și vor fi obligați să poarte mască de protecție. De asemenea, pe 29 iunie, vor susține examenul teoretic cei cărora le-au expirat dosarele în perioada pandemiei sau care le vor expira dosarul până în ultima zi a lunii iunie. Vești bune vin și pentru candidații care urmează să susțină proba practică. Astfel, pentru a reuși examinarea unui număr cât mai mare de candidați, într-o singură zi, au fost detașați, pe o perioadă de 6 luni, de la IPJ Vaslui, încă 4 examinatori și se fac demersuri pentru a fi aduși 3 examinatori din alte județe ale țării. Și tot pentru a reși examinarea unui număr cât mai mare de candidați, ținând cont de faptul că, în perioada pandemiei ar fi trebuit să susțină examenul practic 2876 de persoane, examinatorii vor fi pe trasee și în weekend. “Facem eforturi ca cei 2786 de candidați care ar fi trebuit să susțină examenul în perioada pandemiei să fie examinați cel puțin o dată”, au declarat reprezentanții Serviciului Permise și Înmatriculări Auto.

Taxe majorate pentru permisele auto și certificatele de Înmatriculare

O altă modificare, venită, de data asta, din partea Finanțelor publice, face referire la majorarea taxelor pentru obținerea permisului de conducere și a certificatului de înmatriculare. Astfel, începând de mâine, 17 iunie, taxa pentru permis va ajunge la 89 de lei și cea pentru certificatul de înmatriculare, la 49 de lei.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ