spot_imgspot_img
20.2 C
Vaslui
29-mart.-2024

În cel mai sãrac judet din tarã, consilierii lui Buzatu îsi aratã opulenta

- Advertisement -

AVERI… Angajati la stat sau la privat, noii consilieri judeteni nu o duc deloc rãu. Potrivit declaratiilor de avere, publicate pe site-ul Consiliului Judetean Vaslui, medicul Cristina Tiron se aflã în topul celor mai înstãriti consilieri. A obtinut, anul trecut, 200.000 lei, mai mult chiar si decât seful Consiliului Judetean, Dumitru Buzatu, are actiuni la o firmã din Bârlad, dar si bijuterii, tablouri si monede de mii de euro. Colega sa de partid, fostul viceprimar al Bârladului, Roxana-Miron Feraru, a câstigat jumãtate din venitul acesteia, însã a dat lovitura la botezul fiului ei, unde a strâns o avere: aproape 20.000 euro. Eduard Popica, fostul prefect al judetului Vaslui, a avut si el un venit anul de invidiat: 123.803 lei, bani pe care nu i-a investit în vreo ceva, cel putin nu oficial. Noi l-am numit „sãracul consilier” bogat, cãci din declaratia de avere pare sãrac lipit, însã în realitate se îmbracã în haine de firmã si conduce masini scumpe. Majoritatea consilierilor au credite în bãnci, contractate fie pentru a-si cumpãra o locuintã, fie pentru a investi în firmele la care sunt actionari. Un caz aparte este cel al lui Dan Marian, care la acest moment figureazã ca cel mai rãu platnic din judet. Este urmãrit de executorii judecãtoresti pentru sume uriase, care însumate depãsesc 6,3 milioane de lei, adicã 1,3 milioane de euro, cam cât marele pot de la Loto. Acesta declarã cã anul trecut a stat în concediu paternal, adicã a stat acasã cu copilul în timp ce sotia sa a mers la serviciu. Prin urmare, a încasat în 2019, doar indemnizatie de crestere a copilului, în cuantum de 31.256 de lei. Si la bãnci figureazã înglodat în datorii, dar nu vã imaginati, însã, cã o duce de pe o zi pe alta. Pentru cã a mutat afacerile pe numele sotiei, iar aceasta a achizitionat recent o vilã în Iasi, într-o zonã rezidentialã. 

Noi în Consiliul Judetean Vaslui, reprezentantii Aliantei USR-PLUS nu-si pot compara, cel putin momentan, veniturile cu colegii lor. Miticã Afteni lucreazã la Rulmenti, la fel ca si sotia sa, iar anul trecut a încasat anul trecut, potrivit declaratiei sale de avere, 61.700 lei. Nu detine decât un apartament în Bârlad, cumpãrat în 2018, cu credit în bancã. Mihaela Bîicu, reprezentanta Aliantei USR-PLUS, nu are niciun bun pe numele sãu, nici terenuri, nici case si nici masini, chiar dacã are un loc de muncã bun: director al unei firme de constructii. Aceasta are, însã, trei credite în bãnci, de aprox. 76.000 lei. Colega lor, Iuliana Teslariu, este însã ceva mai… înstãritã! Aceasta detine, împreunã cu sotul sãu, douã terenuri intravilane, unul în Vaslui, iar celãlalt în Laza. De asemenea, împreunã mai au un apartament în oras si o casã, tot în comuna Laza. Douã masini, un Ford Kuga si un Mitsubishi Col, întregesc averea familiei Teslariu. La sfârsitul anului 2019, cei doi soti au vândut o masinã pe care au luat 10.000 euro, iar în luna februarie a acestui an un apartament pentru care au primit 30.500 euro. Aproape aceeasi sumã, 30.000 euro, o datoreazã si unei bãnci, sumã pe care trebuie sã o achite pânã în anul 2035. Pentru cã tot vorbim de sume mari de bani, poate cã vã întrebati ce lucreazã cei doi. Ei bine, Iuliana Teslariu este cadru didactic la Scoala Gimnazialã „Mihai Eminescu” din Vaslui, iar sotul sãu lucreazã la Penitenciarul Vaslui.  Împreunã, anul trecut, au câstigat putin peste 110.000 lei.

Dan Marian are conturile blocate pentru datorii de milioane de lei. Cum si-a finantat, însã, campania electoralã?

Noul vicepresedinte al Consiliului Judetean îsi începe mandatul cu datorii enorm de mari, care l-ar speria pânã si pe Ion Tiriac. Cel mai vechi credit contractat dateazã din 2005 si are o valoare de 3.000 euro, iar cele mai multe credite, totodatã cele mai mari, sunt din 2013. Atunci s-a împrumutat de aprox. 20.000 lei si a garantat pentru câteva împurmuturi contractate prin firma SC Marcomi SRL, astãzi în faliment, care producea la acea vreme pufuletii „Nicã”. Astãzi are conturile blocate, fiind executat silit pentru datorii în valoare de 6,3 milioane de lei. La acestea, se mai adaugã sase împrumuturi, luate în perioada 2017-2019, inclusiv cãtre o firmã din Husi si un IFN. Productia pufuletilor „Nicã” a fost mutatã pe firma sotiei, SC Incity Media Promoter SRL, societate cu titluri de valoare de 400.200 lei. De asemenea, cei doi soti au mai deschis o firmã care poartã numele fiicei lor Annelise, care, însã, momentan nu prea are activitate. Dan Marian are sapte conturi deschise în bãnci, însã toate sunt pe zero, pentru cã executorii au pus poprire pe acestea. Cum are conturile blocate, se naste urmãtoarea întrebare: cum a reusit Dan Marian sã-si finanteze campania electoralã de la locale? Întrebarea este fireascã, pentru cã potrivit platformei expertforum.ro acesta a contribuit cu 22.000 lei, iar în campanie toate operatiunile financiare se fac prin mandatar financiar si prin banci. În momentul în care banii ar fi fost pusi în cont, acestia ar fi fost blocati automat de lichidatori. Pentru cã orice ar fi cumpãrat Dan Marian ar fi fost pus sub sechestru, acesta a mutat toate achizitiile pe numele sotiei sale, Elena. Astfel, în 2018, sotia a achizitionat un teren de 1.000 mp în comuna Bârnova din Iasi, satul Pãun, iar în 2019, încã un teren, de data aceasta de 500 mp, si o casã de 160 mp, ambele în acelasi sat. De asemenea, Dan Marian mai are în Rîsesti, comuna Drînceni, un teren de 430 mp si douã spatii comerciale, achizitionate în 1998, respectiv 2007. Singurul venit încasat de Dan Marian anul trecut a fost, potrivit declaratiei sale de avaere, indemnizatia de crestere a copilului, care s-a ridicat la 31.256 lei. Sotia sa, în schimb, a obtinut venituri din douã pãrti: una din calitate de administrator al firmei SC Incity Media Promoter SRL, iar a doua de director al firmei SC Investcad SRL, ambele din Husi.

Roxana Miron-Feraru a fãcut o avere la botezul fiului sãu: aprox. 20.000 euro într-o noapte

Roxana Miron-Feraru a câstigat anul trecut 100.182 lei, ca viceprimar al Bârladului, si 5.850 lei de la stat, pentru cã a revenit mai devreme la muncã. Nu are terenuri si nici casã pe numele sãu, casa în care locuieste fiind proprietatea sotului, fostul consilier judetean Ciprian Cosmin Feraru. Cei doi soti detin douã masini, un BMW X5 din 2007 si un BMW X1 din 2011 si au în cont 21.118 lei. Anul trecut, la botezul fiului lor, au strâns o avere din darul dat de invitati: 9000 euro si 53.000 lei, adicã aproape 20.000 euro. Cu toate acestea, familia Feraru noteazã în declaratia de avere cã are din 2014 o datorie de 10.000 euro la o rudã, Ioan Mugurel Feraru.

Cristina Tiron are bijuterii, tablouri si monede de mii de euro

Cristina Tiron a câstigat, anul  trecut, ca medic primar în cadrul Casei Judetene de Pensii, 140.644 lei, încã 60.810 lei ca presedinte de Comisie al DGASPC, precum si 9.929 în calitate de consilier local, adicã de aproape cinci ori mai mult decât a obtinut sotul ei, angajat în firma în care aceasta detine 60% din actiuni. Detine, împreunã cu acesta, un apartament, douã masini, o Toyota si un Mercedes Sprinter, ambele achizitionate pe firmã, dar si bijuterii de aur si argint, numismaticã si 4 tablouri ale unor pictori contemporani, a cãror valoare depãseste 13.000 euro. Familia Tiron are, însã, si trei credite la bancã: unul de 25.000 euro, unul de 40.000 lei si încã unul de 50.000 lei.

Eduard Popica, „sãracul” consilier bogat. Nu are niciun bun pe numele lui, dar conduce masini de lux

Din declaratia de avere, Eduard Popica, fostul prefect al judetului Vaslui, pare cã este un om extrem de modest. Nu are terenuri, case, masini sau bani în bancã, ori bijuterii a cãror valoare sã depãseascã 5000 euro. De asemenea, nu are nici conturi deschise la bancã, dar nici datorii sau credite contractate ori împrumuturi acordate. Singurul bun al familiei este un teren de 12.000 mp, în satul Simila, comuna Zorleni, iar acesta este pe numele sotiei. Însã nu vã faceti griji, cã Eduard Popica nu o duce greu, de pe o zi pe alta, ba dimpotrivã, nivelul sãu de viatã e mai ridicat decât al multor colegi de-ai sãi. Tânãrul consilier, totodatã candidat la Camera Deputatilor din partea PSD, este ginerele lui Emil Savin, patronul Transmir, supranumit si „regele asfaltului” din Vaslui. Familia Savin mai detine, totodatã, si Pensiunea Mira. Anul trecut, pânã sã-si dea demisia din functia de prefect, ca sã evite schimbarea din functie, Eduard Popica a câstigat 123.803 lei, precum si aprox. 14.000 lei, ca director executiv la firma socrului, consilier juridic si jurist la o altã firmã, precum si paznic de… vânãtoare.

Bogdan Rotariu, inginer în patru societãti în 2019. Popa Vasile, depozite în bãnci

Bogdan Rotariu a fost, în mandatul trecut, consilier local la Negresti, câstigând 7.655 lei. Inginer de profesie, acesta a lucrat anul trecut pentru patru societãti si a încasat aprox. 52.000 lei. Detine, împreunã cu sotia sa, un teren de 2.300 mp si un apartament în Negresti, acolo unde mai are o mostenire, împreunã cu fratii sãi. Are un autoturism Hyundai din 2008, dar si trei credite în bãnci, cel mai mare fiind de 166.500 lei. Nou în Consiliul Judetean Vaslui este si colegul sãu Vasile Popa. Acesta are, împreunã cu sotia sa, trei terenuri în judetul Vaslui, o casã, un autoturism Seat, dar si mai multi bani în conturi 30.000 lei si 45.000 lei – depozite. Acesta a câstigat anul trecut, ca angajat al unei firme de asigurãri, aprox. 46.000 lei si aprox. 15.000, ca angajat la o altã firmã.

Gelu Gãlãteanu, pensionarul cu 3 masini

Gelu Gãlãteanu, fost primar al comunei Cretesti, are în comuna pe care a condus-o trei terenuri si o casã. Anul trecut a fost consilier local, primind indemnizatie în valoare totalã de 6000 lei, dar si o pensie MAI de aproape 4.200 lei/lunã. Pensionarã este si sotia sa, însã valoarea este de aproape 3 ori mai micã. Astfel, Gelu Gãlãteanu îsi poate întretine pasiunea pentru masini, cãci are cu ce se lãuda: 3 autovehicule – Renault Captur din 2017, Renault Megane si Mitsubishi L200. De asemenea, nici în conturi nu stã rãu, ba dimpotrivã, a agonisit, potrivit declaratiei sale de avere, 50.000 lei

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.