23.6 C
Vaslui
02-iul.-2022

62% dintre finlandezi sunt în favoarea aderării țării la NATO. Un procent istoric, spun autoritățile

Sprijinul finlandezilor pentru aderarea ţării lor la NATO a ajuns luni la un nou nivel istoric după invazia rusă din Ucraina, depăşind pentru prima dată 60%, conform unui sondaj de opinie, relatează AFP.

Dintre cei chestionaţi, 62% se declară în favoarea aderării la Alianţa Nord-Atlantică, în timp ce numai 16% se opun, iar 21% sunt indecişi, conform acestui sondaj realizat de Institutul Taloustutkimus.

În urmă cu două săptămâni, măsurările aceluiaşi institut au arătat că, pentru prima dată în istoria acestei ţări nordice, majoritatea absolută a populaţiei (53%) era în favoarea aderării la NATO, o creştere de 25 de puncte procentuale după atacul asupra Ucrainei ordonat de preşedintele rus Vladimir Putin.

Însă, în ciuda acestei creşteri inedite, executivul finlandez a reiterat, la fel ca Suedia vecină, că nu există un proiect de aderare imediată, chiar dacă în ultimele zile au avut loc consultări între forţele politice…https://www.digi24.ro/stiri/externe/ue/62-dintre-finlandezi-sunt-in-favoarea-aderarii-tarii-la-nato-un-procent-istoric-spun-autoritatile-1871601

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here