5 C
Vaslui
07-dec.-2022

63 de ani de închisoare pentru clanul din Iaşi care îi trafica pe micii hoţi de buzunare care au terorizat Parisul

- Advertisement -

După trei ani de proces, membrii clanului din Iaşi care îşi tratau copiii ca pe nişte sclavi, obligându-i să fure pentru ei, au fost condamnaţi, în primă instanţă, la pedepse cuprinse între 4 ani şi 9 ani şi 8 luni de închisoare. Grupul infracţional acţiona în Paris, iar în perioada 2011 – 2016, copiii au furat peste 600.000 de euro, din care 148.000 de euro au fost transferați în România, conform unor estimări ale autorităţilor franceze.

Ofițerii de la Poliția Judiciară din Paris au ţinut sub supraveghere, săptămâni la rând, casa din oraşul Saint Denis, situat la 5 km de Paris, în care locuiau hoţii de buzunare ce îngroziseră Franţa. Într-o dimineaţă de noiembrie, Diana A.*, zisă ,,Sunita, a ieşit pe uşă, însoțită de o altă fată. „Poartă o haină lungă, gri deschis, peste un tricou negru cu turnul Eiffel”, notează poliţistul, în raport. Alături, colegul lui fotografiază suspectele, la foc automat. Aceste rapoarte de supraveghere aveau să devină mai târziu probe decisive pentru condamnarea traficanţilor. Retrasă de la şcoală, trimisă la furat După ce a terminat clasa I, Sunita n-a mai mers la şcoală. „Eu am vrut să mă duc”, le-a mărturisit fata anchetatorilor români, „dar nu m-a lăsat mama, zicea că îi e frică să nu mă calce mașinile”. De fapt, mama avea alte planuri cu ea: când fata a împlinit 10 ani, a trimis-o la furat.  Sunita şi-a făcut „ucenicia” în marile magazine şi-n staţiile din Iaşi, unde timp de trei ani a comis, conform poliţiei, peste 50 de furturi din buzunare sau din genți. N-a răspuns niciodată penal, pentru că era prea mică. La 12 ani, fata a fost dusă în Franţa de fratele ei, Marius Roman, zis „Casier” sau „Comitet”. A locuit într-o tabără de la marginea Parisului şi era obligată să meargă zilnic la furat. Primea ordine de la fratele ei, dar şi de la mama, care o suna frecvent. Poliţiştii francezi au interceptat toate aceste convorbiri.
Citeşte întreaga ştire: 63 de ani de închisoare pentru clanul din Iaşi care îi trafica pe micii hoţi de buzunare care au terorizat Parisul

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.