DSP a demarat o anchetă epidemiologică la o şcoală din cartierul Păcurari.
 Direcţia de Sănătate Publică  (DSP) Iaşi a demarat alaltăieri o anchetă de amploare la Şcoala „Ion  Creangă“ din zona Păcurari, după ce peste 60 de copii s-au îmbolnăvit şi  nu au mai venit la ore, trei dintre ei fiind aseară internaţi în  spital. Aceştia s-au simţit foarte rău, aveau stări de greaţă, dureri  abdominale şi de cap, vomă. Rezultatele anchetei nu au fost încă făcute  publice, aceasta nefiind finalizată. Oficiali ai DSP Iaşi ne-a declarat  că au mers la şcoala din Păcurari şi au luat probe, pentru a constata  care au fost cauzele intoxicaţiei elevilor. Aceeaşi oficiali ne-au spus  că acţiunea de la şcoala din Păcurari a fost demarată în urma mai multor  sesizări, inclusiv din partea părinţilor. „Este vorba de 64 de copii  care au avut tulburări digestive. Nu se află în stare gravă, mai mult de  jumătate se vor întoarce la şcoală. S-au luat probe din alimente şi din  apă. În cursul a circa şapte zile vom avea şi rezultatul  epidemiologic“, ne-a declarat ieri purtătorul de cuvânt al DSP, Marius  Voicescu. S-au luat astfel mostre din laptele, cornurile şi merele pe  care copiii le primesc zilnic gratuit, printr-un program al Ministerului  Educaţiei, însă ca eventuale surse ale unei epidemii ar putea fi şi  alimentele pe care elevii le-au consumat de la chioşcurile din zona  şcolii. „Câţiva copii s-au simţit rău încă de ieri (n.r. – miercuri),  unii au vomitat şi au fost anunţaţi părinţii. S-a luat decizia ca cei  care acuză stări de rău să nu se mai prezinte la ore. Învăţătorii au  discutat cu părinţii şi s-a ajuns la această decizie, pentru a fi  prudenţi şi pentru ca cei mici să îşi revină“, ne-a declarat ieri  după-amiază şi Lucia Câmpeanu, directorul Şcolii „Ion Creangă“. Potrivit  medicilor de la DSP, o explicaţie ar putea fi şi îngheţata de la un  chioşc de lângă şcoală pe care au mâncat-o copiii, deoarece majoritatea  au afirmat că au început să se simtă rău după ce au consumat-o. Trei  dintre elevi au necesitat internare la spital, în urma intoxicaţiei.
Direcţia de Sănătate Publică  (DSP) Iaşi a demarat alaltăieri o anchetă de amploare la Şcoala „Ion  Creangă“ din zona Păcurari, după ce peste 60 de copii s-au îmbolnăvit şi  nu au mai venit la ore, trei dintre ei fiind aseară internaţi în  spital. Aceştia s-au simţit foarte rău, aveau stări de greaţă, dureri  abdominale şi de cap, vomă. Rezultatele anchetei nu au fost încă făcute  publice, aceasta nefiind finalizată. Oficiali ai DSP Iaşi ne-a declarat  că au mers la şcoala din Păcurari şi au luat probe, pentru a constata  care au fost cauzele intoxicaţiei elevilor. Aceeaşi oficiali ne-au spus  că acţiunea de la şcoala din Păcurari a fost demarată în urma mai multor  sesizări, inclusiv din partea părinţilor. „Este vorba de 64 de copii  care au avut tulburări digestive. Nu se află în stare gravă, mai mult de  jumătate se vor întoarce la şcoală. S-au luat probe din alimente şi din  apă. În cursul a circa şapte zile vom avea şi rezultatul  epidemiologic“, ne-a declarat ieri purtătorul de cuvânt al DSP, Marius  Voicescu. S-au luat astfel mostre din laptele, cornurile şi merele pe  care copiii le primesc zilnic gratuit, printr-un program al Ministerului  Educaţiei, însă ca eventuale surse ale unei epidemii ar putea fi şi  alimentele pe care elevii le-au consumat de la chioşcurile din zona  şcolii. „Câţiva copii s-au simţit rău încă de ieri (n.r. – miercuri),  unii au vomitat şi au fost anunţaţi părinţii. S-a luat decizia ca cei  care acuză stări de rău să nu se mai prezinte la ore. Învăţătorii au  discutat cu părinţii şi s-a ajuns la această decizie, pentru a fi  prudenţi şi pentru ca cei mici să îşi revină“, ne-a declarat ieri  după-amiază şi Lucia Câmpeanu, directorul Şcolii „Ion Creangă“. Potrivit  medicilor de la DSP, o explicaţie ar putea fi şi îngheţata de la un  chioşc de lângă şcoală pe care au mâncat-o copiii, deoarece majoritatea  au afirmat că au început să se simtă rău după ce au consumat-o. Trei  dintre elevi au necesitat internare la spital, în urma intoxicaţiei.
 
				