spot_imgspot_img
10.4 C
Vaslui
28-mart.-2024

9000 de români şi-au anulat programarea la vaccinarea cu AstraZeneca

- Advertisement -

Valeriu Gheorghiţă a anunţat joi seară că acele 4.257 de doze de vaccin AstraZeneca rămase neutilizate sunt păstrate în condiţii de respectarea a lanţului de frig, iar în momentul va exista o concluzie a Agenţiei Europene a Medicamentului se va stabili ce se va întâmpla cu ele.

Din cele 200.000 persoane înscrise la vaccinarea cu vaccinul de la AstraZeneca, 9000 s-au retras până la ora 11.00 după scandalul din ultimele zile. Asta înseamnă doar o proporţie de 4,5%. „Vaccinarea este un act benevol și au existat situatii in care oamenii înscriși inițial la programare și-au mai schimbat/ amânat opțiunea și pentru celelalte tipuri de vaccin, nu doar pentru cel de la AstraZeneca”, precizează Grupul de Comunicare.

„Nu există în momentul de faţă un semn care să indice o legătură de cauzalitate între vaccinarea cu vaccinurile de la AstraZeneca şi aceste evenimente raportate la nivel european, acele 30 de cazuri de evenimente trombo-embolice, adică de apariţie de cheaguri de sânge. Sunt circa 30 de cazuri din aproximativ 5 milioane de persoane vaccinate la nivel european cu vaccinul de la AstraZeneca. Această frecvenţă este similară cu ceea ce se întâmplă în restul populaţiei generale nevaccinate, deci practic nu sunt semnale că există o incidenţă mai crescută a acestor evenimente faţă de populaţia nevaccinată, ca atare, Agenţia Europeană a Medicamentului, după analiza tuturor datelor, a precizat că se recomandă continuare vaccinării cu acest tip de vaccin, ţinând cont de faptul că la acest moment beneficiile depăşesc categoric riscurile care sunt asociate”, a afirmat Valeriu Gheorghiţă. …https://www.romaniatv.net/9000-de-romani-si-au-anulat-programarea-la-vaccinarea-cu-astrazeneca_5341653.html

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.