spot_imgspot_img
19.7 C
Vaslui
30-apr.-2024

Premiatii de la festivalul lui Tãnase (foto)

- Advertisement -

Sãptãmâna umorului continuã

PREMIERE Ieri dupã-amiazã, în sala „Stefan cel Mare” din incinta Consiliului Judetean Vaslui, a avut loc Gala Concursului de literaturã satirico-umoristicã în cadrul cãreia au fost premiati creatori de umor din toatã tara. Tot ieri, actorul si regizorul Radu Beligan a fost prezent în Silver Mall unde cinefilii au avut sansa de a vedea sau de a revedea filmul „O noapte furtunoasã”.

Concursul s-a desfãsurat pe douã sectiuni: Literaturã satirico – umoristicã- manuscris si Salonul- concurs al cãrtii umoristice. „Încã de la început, Festivalul de Umor <<Constantin Tãnase>> a fost un eveniment cultural de prestigiu, un eveniment de referintã între manifestãrile de acest gen. Si iatã cã încet, încet reusim sã ridicãm cât mai sus stacheta si sã eliminãm cu eforturi foarte mari limbajul suburban, limbajul vulgar, toate lucrurile care nu ne-au fãcut si nu ne fac niciodatã cinste. Festivalul <<Constantin Tãnase>> a ajuns la aceastã frumoasã editie, a XXII-a, si vreau sã mentionez un aspect foarte important: pentru concursul de literaturã satirico-umoristicã au trimis lucrãri cei mai prestigiosi creatori de umor din tarã. Stiti probabil cã învãtãmântul, sãnãtatea si, nu în ultimul rând, cultura se confruntã cu probleme extraordinar de grave. Probabil asta se si doreste, ca lovindu-se în aceste trei directii, sã se loveascã în filoanele cele mai profunde ale natiei române. Statutul de asistat social pe care îl are cultura în multe locuri din tarã nu se regãseste si la Vaslui, asa cã iatã din nou ne întâlnim la Festivalul <<Constantin Tãnase>>, unde invitãm oameni de seamã, oameni care în timp au probat valoare si au încercat sã demonstreze cã lucrurile serioase se fac cu trudã!”, a declarat Voicu Gelu Bichinet, amfitrionul evenimentului. Desi în mâinile membrilor juriului au ajuns lucrãri foarte bune, fiind un festival de umor, unul din criteriile de bazã în acordarea premiilor a fost umorul. Câstigãtori la sectiunea „carte” au fost:

Premiul III- Petru Brumã, Constanta

Premiu II – Eugen Deutsch, Iasi

Premiul I – Mihai Sãlcutan, Buzãu

Trofeul Festivalului – Laurentiu Orãsanu, Bucuresti

La sectiunea „manuscris”, câstigãtorii au fost:

Premiul III – Stefan Al.-Sasa, Câmpina

Premiul II -Licã Pavel, Bucuresti

Premiul I – Gheorghe Bâlici, Republica Moldova

Trofeul Festivalului – Vasile Bojoga, Iasi

Radu Beligan, în mijlocul vasluienilor

Dupã sustinerea spectacolului de la Casa de Culturã de marti searã, actorul si regizorul Radu Beligan, ajuns la venerabila vârstã de 94 de ani, a fost prezent ieri dimineatã la Silver Mall, în mijlocul vasluienilor. Desi era vizibil obosit, maestrul a vorbit în fata unui auditoriu alcãtuit în mare parte din tineri care nu au ratat ocazia de a-l asculta pe cel care, timp de decenii, le-a fost pãrintilor si bunicilor deopotrivã, model. Dupã încheierea evenimentului, cei prezenti au mers în cele douã sãli de cinematograf din incinta Silver Mall pentru a viziona filmul „O noapte furtunoasã”.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.