spot_imgspot_img
12.6 C
Vaslui
30-apr.-2024

Ce-au fãcut parlamentarii vasluieni într-un an de mandat?

- Advertisement -

La aproape un an de când electoratul i-a trimis în Parlament, despre cei mai multi senatori si deputati vasluieni nu se poate spune cã s-au omorât cu munca. La cei intrati pentru prima datã în Camera Deputatilor si Senat se constatã urmãtorul fenomen: în primele luni de mandat s-au implicat activ în problemele tãrii si chiar ale planetei, dupã care s-au linistit brusc! Este cazul deputatului PSD Victor Cristea, al deputatului PD-L Viorel Cãrare si al senatorului PD-L Vasile Pintilie. În ceea ce-l priveste pe deputatul PD-L Dragos Iftime, acesta a “activat” vizibil numai la începutul si sfârsitul anului de mandat, perioada de mijloc fiind învãluitã în “ceatã”. Deputatul Dan Marian a amutit din luna iunie, de când s-a mutat de la PNL la PD-L, iar “stranierul” pesedist Marian Sârbu continuã sã fie cunoscut la Vaslui doar ca fost ministru al muncii, nu si ca deputat în Colegiul Murgeni. Cei mai activi parlamentari vasluieni, prin prisma actiunilor initiate si afisate pe site-urile Camerei Deputatilor si Senatului sunt senatorul PSD Doina Silistru si, surprinzãtor, proaspãtul expulzat din PNL si la fel de proaspãt intrat în PD-L, deputatul Dan Bordeianu!

Doina Silistru e curajoasã!

Raportul de activitate al parlamentarilor vasluieni, la aproape un an de când au câstigat alegerile aratã cã senatorul PSD Doina Silistru sparge tiparele, iesind în evidentã cu cele mai multe luãri de cuvânt – 14 declaratii politice, interpelãri – 12 si întrebãri – 9 adresate institutiilor statului si una primului ministru. În schimb, Doina Silistru nu a “activat” la vreo motiune si nu are nicio initiativã legislativã. Printre subiectele aduse în discutie de Doina Silistru sunt neregulile de la Casa de Pensii Vaslui, Închiderea laboratorului de Analize din Policlinicã, subventii pentru producãtorii de mere, tratamentul bolnavilor de hepatitã tip C etc.

Victor Cristea, îngrijorat de viitorul Terrei

De când a devenit deputat PSD, fostul primar al Vasluiului, Victor Cristea, a început sã devinã mai tãcut, mai grav…Cu tot cu depunerea jurãmântului de credintã, a luat cuvântul de cinci ori într-un an. Temele aduse în discutie sunt “33 pentru 21 de milioane de români”, “Pãmântul în primejdie. Cercetarea româneascã în crizã” si “Asumarea rãspunderii, un atac la democratie”. De asemenea, alãturi de alti parlamentari, semnãtura lui Victor Cristea figureazã în dreptul a sase initiative legislative, cum ar fi construirea locuintelor sociale, eticehtarea produselor care contin organisme modificate genetic etc. Nimic despre orasul Vaslui în mod special.

Deputatul Solomon întreabã de soseaua de centurã si drumul Crasna-Albita

Deputatul PSD Adrian Solomon, fost viceprimar al municipiului Bârlad, si-a propus sã nu stea linistit pânã când nu se rezolvã ceva cu soseaua de centurã a Bârladului si reabilitarea DN 24, limita judetului Galati si Vaslui – crasna Albita. Astfel, “înregistreazã” 5 întrebãri si interpelãri, toate despre soseaua de centurã si DN 24! Mai mult, deputatul a solicitat informatii despre cine a reabilitat o portiune de drum, cât a costat lucrarea, ce termen de garantie are etc. Deputatul solomon are 6 luãri de cuvânt, dintre care douã declaratii politice si si-a pus semnãtura pe 6 propuneri legislative.

Viorel Cãrare, amutit din luna mai!

Deputatul PD-L Viorel Cãrare are cinci luãri de cuvânt în plen, dintre care 4 declaratii politice. Ultima este înregistratã în data de 31 martie 2009. Se pare cã de atunci avântul proaspãtului deputat s-a mai domolit. Semnãtura lui Viorel Cãrare figureazã, în schimb, pe 11 propuneri legislative.

Dan Bordeianu “era” un penelist harnic…

Fostul deputat PNL Dan Bordeianu mai-mai sã o batã pe Doina Silistru la luãrile de cuvânt! Cu tot cu jurãmântul de credintã, are 15 luãri de cuvânt, dintre care, ultima, în data de 6 octombrie. Într-una din cuvântãri, Dan Bordeianu îsi exrpimã îngrijorarea fatã de unele aspecte din buget, care afecteazã si judetul Vaslui si criticã mãsurile anticrizã adoptate de Guvernul Boc. Are 11 propuneri legislative care fac referire la învãtãmântul universitar, preuniversitar si statutul personalului didactic, precum si unele probleme agricole. În dreptul sãu mai figureazã douã interpelãri si 8 motiuni.

Dragos Iftime, “sãrãcut” în activitate

În aproape un an de când a ajuns deputat, pedelistul Dragos Itfime nu se poate lãuda cu activitatea sa în parlament. Deputatul are doar douã luãri de cuvânt, dintre care una obligatorie, ocazionatã de depunerea jurãmântului de credintã si cealaltã, despre “România, o familie în cea mai mare familie europeanã”. A semnat alãturi de alti parlamentari trei propuneri legislative si a adresat douã întrebãri, ambele în aceeasi zi, 23 septembrie, despre “produsele agricole la standarde de calitate UE” si “declararea judetului Vaslui ca zonã calamitatã”. De mentionat este cã Dragos Itfime a lipsit o perioadã de la treburile tãrii, având unele probleme de sãnãtate.

Dan Marian, harnic la PNL si “temperat” rãu la PD-L, dar guraliv la Vaslui

Activitatea parlamentarã a deputatului Dan Marian a fost mai bogatã când acesta era membru PNL. În dreptul sãu figureazã 6 motiuni, 7 luãri de cuvânt – una la depunerea jurãmântului si a doua de informare cã a schimbat partidul. Din data de 23 iunie, de când s-a mutat la PD-L, a adresat în data de 23 septembrie aceleasi întrebãri pe care le-a pus si deputatul Iftime si… atât.

Marian Sârbu, parlamentarul de Vaslui necunoscut

Pesedistul Marian Sârbu, deputat PSD de Vaslui, colegiul Murgeni, nu s-a înghesuit sã facã vizite în judetul pe care, chipurile, îl reprezintã. Marian Sârbu a venit în Vaslui în aceastã toamnã, la Zilele Recoltei, dar nu pentru a “culege” probleme din teritoriu, ci pentru a-i face campanie lui Mircea Geoanã. Marian Sârbu contabilizeazã douã luãri de cuvânt si douã propuneri legislative. Deputatul a ocupat functia de ministru al muncii, pânã la iesirea PSD de la Guvernare.

Vasile Pintilie, nimic din luna mai!

Senatorul PD-L Vasile Pintile a fost foarte harnic în lunile martie si…putin din luna mai! Atunci a fãcut 3 declaratii politice pe temele “Agonica zonelor sãrace”, “Moldova, zona unde sãrãcia este la liber” si “Agricultura româneascã si produsele autohtone”, ultimele douã în aceeasi zi, 23 martie. În dreptul sãu, pe site-ul Senatului, mai figureazã douã interpelãri, ultima având data de 11 mai. De atunci, nimic… care sã se vadã.

Cristian David nu prea ia cuvântul, dar are motiuni

Nici senatorul PNL Cristian David nu stã prea bine la capitolul luãri de cuvânt, interpelãri etc. Are douã declaratii politice, dar, în schimb, alãturi de alti liberali, a initiat cinci motiuni, care au obiect “Demnitatea Armatei Române – cãlcatã în picioare de ministrul 0,2%”, “Guvernarea PD-L – PSD reinstaurarea administratiei autoritare a FSN”, “Marea pãcãlealã PSD – PDL”, “Guvernul PSD- PDL a hotãrât decât muncã fãrã rost, mai bine putin si prost”. Ultima motiune, “11 pentru România”, a intrat deja cu litere mari în istorie, fiindcã a reusit sã adune destule voturi încât sã demitã Guvernul Boc!

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.