spot_imgspot_img
12.6 C
Vaslui
30-apr.-2024

(ALIANTA ANTI-EUROPA) Voronin e RUSINAT de votul comun cu PLDM si o laudã pe Palihovici

- Advertisement -

Desi ieri deputatii liberal-democrati si comunisti au votat în unanimitate un pachet de legi comun care modificã substantial o serie de domenii vitale (sistemul electoral, functionarea Curtii Constitutionale, prerogativele premierului interimar, demiterea Procurorului dar si modificarea functionãrii CNA), Voronin declarã pentru presã cã PCRM nu a creat o majoritate parlamentarã alãturi de PLDM.

„Nu se contureazã nicio majoritate parlamentarã si nici perspective de a se contura nu existã. Pur si simplu este un rãspuns la nedreptãtile votate anterior. Ei au trebuit sã se gândeascã la consecinte. Noi ne-am revoltat si nu putem accepta toate aceste metode promovate pânã acum. Se restabileste adevãrul pentru toatã societatea nu pentru un partidut sau pentru cineva personal”, a declarat Voronin.

Potrivit lui, comunistii, care au cerut pauzã joi, au analizat situatia si au înaintat o serie de proiecte de legi absolut necesare pentru tarã. Rãspunzând la întrebarea cu privire la initiativa alegerii presedintelui parlamentului, Vladimir Voronin a declarat cã proiectele sunt examinate în ordinea stabilitã.

Voronin o laudã pe Palihovici

– Poate vom ajunge si la alegerea presedintelui parlamentului. Vom decide ce sã facem. Un candidat pentru functia de speaker din partea PCRM poate înainta numai plenara partidului. Deocamdatã vedem cã si Liliana Palihovici se descurcã bine cu aceste responsabilitãti – a spus Voronin.

Rãspunzând la întrebarea cu privire la sincronizarea înaintãrii proiectelor de legi si votul PCRM si PLDM liderul comunistilor a declarat cã “acesta este rezultatul indignãrii fatã de ceea ce s-a întâmplat recent în parlament”.

“Aici este parlamentul unui stat independent si suveran, nu cazino. Azi pariezi pe o cifrã, mâine – pe alta”, – a conchis liderul Partidului Comunistilor.

via Noi.md

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.